Bateria care va încărca telefoanele într-un minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O baterie construită din aluminiu ar putea să încarce un telefon în doar un minut, potrivit cercetătorilor care studiază domeniilor.

Oamenii de ştiinţă au construit o baterie numai din aluminiu, care ar putea înlocui modelele actuale din litiu, care alimentează laptopuri şi telefoane mobile. Echipa care a construit bateriile spune că telefonul ar putea fi încărcat într-un minut, iar bateriile din aluminiu sunt mai sigure decât cele litiu-ion, deoarece nu se aprind aşa uşor ca acestea şi sunt mai ecologice.

"Am dezvoltat o baterie reîncărcabilă de aluminiu care ar putea să înlocuiască actualele dispozitive, cum ar fi bateriile alcaline, care sunt periculoase pentru mediu sau bateriile litiu-ion, care iau foc ocazional. Bateria noastră nu va lua foc nici dacă intri cu bormaşina în ea", a scris Hongjie Dai, profesor de chimie la Stanford, în studiul publicat.

Bateriile teoretizate de Dai au o energie de 2 volţi, spre deosebire de bateriile tradiţionale de 1,5 volţi. Prototipul a reuşit să reziste la 7.500 de cicluri de reîncărcare, fără vreo pierdere. O baterie litiu-ion rezistă la aproximativ 1.000 de cicluri de reîncărcare.

Un alt feature esenţial al bateriei de aluminiu e că poate fi modelată în orice formă, ceea ce ar putea duce la dispozitive mai puternice şi mai interesante. Telefoanele cu adevărat curbate ar putea apărea sau ceasurile inteligente de diferite tipuri. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite