Averea lui Elon Musk a crescut cu 11 miliarde de dolari în doar două zile. Miliardarul este implicat într-un proces de fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Averea lui Elon Musk a început să crească din nou după ce în urmă cu ceva vreme a suferit o pierdere de peste 200 de miliarde de dolari, la scurt timp după achiziționarea companiei Twitter.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

În timp ce are parte de un proces de fraudă legat de postarea făcută pe Twitter în 2018, privind privatizarea Tesla Inc., averea miliardarului Elon Musk a avut parte de cea mai mare creștere din ultimele două luni. Mai exact, averea acestuia a crescut cu 10,6 miliarde de dolari în doar două zile și a ajuns la 145,2 miliarde de dolari, potrivit stirileprotv.

La finalul anului 2022, Elon Musk a intrat în Cartea Recordurilor după ce a devenit prima persoană care a pierdut 200 de miliarde de dolari din avere. Astfel, celebrul om de afaceri a pierdut și statutul de cel mai bogat om din lume. Acum titlul este deținut de Bernard Arnault, un miliardar francez care conduce brandul LVMH, a cărui avere este estimată la 162 de miliarde de dolari. 

Elon Musk este implicat și într-un proces de fraudă după ce în august 2018 a spus pe Twitter că „ia în considerare posibilitatea de a privatiza Tesla la 420 de dolari per acţiune".

Investitorii l-au atacat pe miliardar după declarațiile acestuia care au dus la pierderi semnificative în rândurile lor. Ei îl acuză pe Elon Musk că a mințit când a spus că are banii necesari pentru privatizarea Tesla. La rândul său, Musk a afirmat că declarația lui nu are nicio legătură cu evoluția prețului acțiunilor. În ziua postării sale, acțiunile Tesla au crescut cu până la 13,3%. 

În prima zi de declarații, în fața instanței a fost prezentată o transcriere a unei conversații în care Elon Musk le-ar fi spus investitorilor saudiți că nu deține suficient din companie pentru a o privatiza de unul singur. El deținea, în 2018, 19% din acțiunile Tesla cu posibilitatea de a ajunge la 25%, dacă ar fi exercitat niște opțiuni. 

Elon Musk l-a acuzat pe Yasir Al-Rumayyan, guvernatorul fondului suveran de investiţii al Arabiei Saudite, că a dat înapoi deși Fondul de investiții de la Riad a dorit privatizarea Tesla. 

În prezent, Elon Musk mai deține 13% din acțiuni la compania producătoare de mașini electrice după ce a vândut acțiuni în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru a achiziționa Twitter. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite