Autorităţile britanice investighează Facebook pentru  studiului care a speriat Internetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regulatorii din Marea Britanie vor să afle dacă Facebook a încălcat sau nu legea de protecţie a datelor cu caracter personal atunci când a realizat controversatul studiu pe aproape 700.000 de utilizatori, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a recunoscut că experimentul, derulat în 2012, în cadrul căruia aproape 700.000 de utilizatori de ai reţelei au fost manipulaţi, i-a deranjat pe cei care au conturi pe Facebook.

Studiul încerca să descopere dacă stările emoţionale pot fi contagioase chiar şi pe Internet, dar a cauzat furori pe toate canalele de social media, chiar şi pe Facebook.

Regulatorii din Marea Britanie au declarat că vor lua legătura cu Facebook pentru a determina cu exactitate dacă specialiştii companiei au încălcat vreo lege ce ţine de datele personale ale utilizatorilor. ”Suntem conştienţi de situaţie şi vom vorbi cu Facebook şi vom colabora şi cu autoritatea de protecţie a datelor din Irlanda, pentru a afla mai multe despre circumstanţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al ICO (Information Commissioner's Office). Jones a spus că este prea devreme să dea un verdict în cazul Facebook.

ICO monitorizează folosirea datelor personale şi are puterea de forţa organizaţiile să îşi schimbe politicile privind protecţia datelor şi poate da amenzi de până la 840.000 de dolari.

Cei de la Facebook au declarat că vor colabora cu regulatorii şi au dat de înţeles că astfel de metode de studiu nu vor mai fi folosite în viitor. ”Este clar că oamenii sunt supăraţi de acest studiu şi ne asumăm responsabilitatea pentru acest lucru. Când am făcut studiul am luat toate măsurile pentru a proteja informaţiile utilizatorilor şi răspundem fără nicio problemă oricărei întrebări din partea regulatorilor”, a declarat Matt Steinfeld, purtătorul de cuvânt al companiei.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/facebook-9" target="_blank">View the story "Facebook" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite