Aston Martin construieşte un simulator de curse de 74.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul constructor care din 2021 îşi va aduce numele şi în Formula 1 va realiza doar 150 de astfel de simulatoare.

Pandemia şi distanţarea socială au dus la o creştere exponenţială a esports-urilor, iar competiţiile de motorsport au profitat de acest lucru, organizând curse virtuale între piloţi şi chiar o simulare de 24 de ore a celebrei curse cu aceeaşi durată de la Le Mans. Aston Martin este ultimul nume care vrea să îşi găsească un loc în piaţa simulatoarelor de curse, plănuind să construiască însă unul destinat bogaţilor.

Simulatorul de 74.000 de dolari va fi „vârful în ceea ce priveşte experienţele de lux în esports”, conform celor de la Aston Martin. ARM-C01 este numele simulatorului, care este construit pentru a avea asemănări cu bolizii de curse ai Aston Martin, în timp ce tehnologia din spatele său este realizată în colaborare cu firma britanică Curv Racing.

Imagine indisponibilă

Poziţia scaunului şi partea din faţă sunt făcute să se asemene cu cele ale unui Aston Martin Valkyrie, în timp ce întregul simulator are un cadru de fibră de carbon. „A fost o provocare pentru echipa de design deoarece, deşi nu este o maşină, este inspirat de maşinile noastre de curse” a spus Marek Reichman, Creative Officer pentru Aston Martin. „Îmi pot imagina deja ARM-C01 în cele mai frumoase case, ca o adevărată operă de artă” a adăugat Reichman.

Imagine indisponibilă

Preţul este exact ca pentru o operă de artă - 74.000 de dolari, iar compania nu va construi decât 150 de astfel de simulatoare, care vor ajunge la proprietari până la sfârşitul acestui an.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite