Apple şi Norvegia nu se înţeleg: compania vrea poze din Oslo, guvernul spune „nu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple şi-a lansat în urmă cu un an propria aplicaţie cu hărţile lumii. Mai recent a vrut să facă poze în Oslo şi să le includă în versiunea 3D a Apple Maps. Guvernul Norvegiei a spus că n-are voie.

În Apple Maps compania oferă funcţia Flyover care presupune că sunt lipite mai multe imagini la un loc pentru o explorare 3D a oraşelor. Aşa a vrut Apple să facă şi în Oslo, dar guvernul din Norvegia a spus că n-are voie să facă poze anumitor clădiri. Pentru astfel de imortalizări ale oraşului, doritorii trebuie să aibă o licenţă de la autorităţi, iar în cazul Apple Maps au spus „nu“, notează BBC.

Astfel de măsuri de protecţie au fost luate în Norvegia odată cu cazul Anders Breivik. El a amplasat o bombă în apropierea sediului guvernului, a detonat-o, iar pe o insulă a ucis mai mulţi tineri în urmă cu doi ani. „A fost o dezbatere majoră în Norvegia privind securitatea, începând cu acea dată, iar asta acoperă şi securitatea de care ar trebui să beneficieze clădirile guvernului“, a afirmat Henning Carr Ekroll, reporter al ziarului „Aftenposten“ din Norvegia.

„Guvernul nu poate să facă nimic împotriva imaginilor obţinute prin satelit, dar ai nevoie de permisiuni pentru a zbura şi pentru a fotografia de la înălţime, dintr-un avion“, a explicat Ekroll. Există un site din Norvegia care dispune de imagini de la înălţime, dar nici acelea nu sunt foarte multe. Nokia are de asemenea imagini 3D din anumite zone ale oraşului, dar nu acoperit în totalitate.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Oslo - în stânga - şi Copenhaga, diferenţe între imagini 2D şi 3D cu capitalele Nordului. FOTO Aftenposten

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite