Aplicaţiile pentru BlackBerry 10 sunt tot mai multe, dar numeroase sunt şi cele portate de pe Android

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BlackBerry 10 este la început de drum, dar pare că se descurcă destul de bine, cel puţin în privinţa aplicaţiilor. Astfel, în doar două luni a câştigat încă 30.000, dar multe dintre acestea sunt portate de la Android.

În momentul lansării, BlackBerry 10 a pornit la drum cu 70.000 de aplicaţii, la finalul lunii ianuarie, iar acum, două luni mai târziu, acel număr a ajuns la 100.000 de aplicaţii. Totuşi, în magazinul BlackBerry World sunt aproximativ 20% din aplicaţii portate de pe Android, conform AllThingsD care a discutat cu Martyn Mallick, vicepreşedintele BlackBerry pentru dezvoltarea afacerii şi acorduri internaţionale.

Aplicaţiile de pe Android sunt mai multe, mai bune, iar pe BlackBerry 10 ajung printr-un emulator pe care compania l-a creat, dar încă nu este actualizat pentru a suporta aplicaţiile de Jelly Bean. Malick a spus că este şi portarea o cale de a aduce conţinutul preferat al utilizatorilor într-un timp scurt pe platformă.

„Utilizatorii noştri merită cel mai bun conţinut. Dacă aceasta este cea mai rapidă cale prin care putem face acest lucru, atunci e minunat“, a declarat Malick. O altă problemă de care se loveşte BlackBerry în prezent, după cum spune vicepreşedintele, este lipsa de acţiune din partea marilor companii. De exemplu, Instagram nu oferă o aplicaţie şi nici Netflix, serviciu de video streaming din SUA.

Desigur, după cum a afirmat Malick, nivelul de încredere este la cote ridicate şi suma de aplicaţii este un exemplu că dezvoltatorii sunt interesaţi. Totuşi, ca şi în cazul Windows Phone de la Microsoft, principalul element de succes este reprezentat de marile companii, site-uri, servicii care îşi aduc aplicaţiile în BlackBerry World sau Windows Phone Store şi le fac native, nu portate.

BlackBerry Z10 este cel mai bun model lansat de companie

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite