Anul 2020 pe Glovo: cea mai mare comandă a atins 3800 de lei şi McPuişorul a fost cel mai livrat produs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Glovo

După un an în care Glovo a mizat pe extindere în România, compania se aşteaptă ca în 2021 să păstreze acelaşi trend ascendent, atât în ceea ce priveşte valoarea tranzacţionată în aplicaţie, cât şi la nivelul numărului de oraşe în care serviciul de livrare rapidă este disponibil.

Valoarea tranzacţionată prin intermediul aplicaţiei se va ridica la 150 milioane de euro până la finalul anului, iar harta Glovo s-a extins până la 33 de oraşe din România. Aplicaţia are 2 milioane de descărcări la ora actuală, iar din estimările de până acum, afacerea Glovo urmează a se dubla în ultimul trimestru din 2020 comparativ cu primul trimestru al anului.

Sunt peste 40.000 de curieri parteneri înregistraţi pe tot teritoriul ţării, dintre care 5000 sunt, în medie, activi pe săptămână, iar estimările arată că veniturile totale pe care aceştia le vor realiza până la sfârşitul anului se vor ridica la 23 milioane de euro.

Cât despre comenzile făcute prin intermediul aplicaţiei Glovo, acestea au avut o valoare medie de 65 de lei în Bucureşti şi 56 de lei în restul ţării. Cea mai mare comandă înregistrată pe Glovo în 2020 a fost în valoare de 3800 lei, iar cele mai populare intervale orare au fost 11:00-13:00 şi 18:00-20:00. Până la finalul anului, compania estimează că va avea peste 10 milioane de comenzi livrate.

Glovo România în 2020, pe scurt

Pandemia a generat schimbări la nivelul obiceiurilor de consum, iar acestea au fost vizibile şi în aplicaţia Glovo. Dacă la începutul stării de urgenţă s-a simţit o scădere a activităţii în aplicaţie, utilizatorii au redevenit activi în lunile care au urmat, ducând la dublarea afacerii în ultimul trimestru comparativ cu primul.

  • Valoare tranzacţionată estimată până la finalul anului: 150 milioane euro;
  • Număr de oraşe în care aplicaţia Glovo este disponibilă: 33 (23 de oraşe noi în 2020);
  • Descărcări ale aplicaţiei: peste 2 milioane;
  • Comanda medie pe Glovo: 65 de lei în Bucureşti, 56 de lei în restul ţării;
  • Număr de comenzi estimate până la finele anului: peste 10 milioane;
  • Cele mai populare 3 produse comandate prin Glovo: McPuişor, banane, shaorma;
  • Cele mai active oraşe de pe Glovo: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov.

Previziunile Glovo România pentru 2021

Glovo România estimează că în 2021 va creşte cu aproximativ 50% valoarea tranzacţionată prin intermediul aplicaţiei, ajungând la 230 de milioane de euro. În acelaşi timp, se va dubla harta Glovo în România, urmând ca numărul de oraşe în care aplicaţia este disponibilă să crească până la 65. Anul viitor ar putea marca 1 milion de noi descărcări ale aplicaţiei, ajungând la un total de 3 milioane.

„În 2020 ne-am continuat planurile de extindere şi - în ciuda faptului că ne-am aflat într-un context instabil şi greu de anticipat - am reuşit să avem un serviciu funcţional şi să înregistrăm o creştere semnificativă a afacerii. Suntem pregătiţi pentru provocările următorului an şi vrem ca în 2021 să rămânem la fel de adaptabili, să oferim o experienţă de utilizare tot mai bună şi să extindem operaţiunile în mai multe oraşe din România”, a declarat Victor Răcariu, General Manager Glovo CEE.

Imagine indisponibilă
Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri