Meta va înfiinţa o echipă pentru a combate dezinformarea cu ajutorul IA la alegerile pentru PE

0
Publicat:

Compania Meta, care deţine platforma Facebook, va înfiinţa o echipă pentru a combate dezinformarea şi utilizarea abuzivă a inteligenţei artificiale generative în perspectiva alegerilor din iunie pentru Parlamentul European.

Meta va înființa o echipă pentru combaterea dezinformării IA la alegerile pentru PE FOTO EPA EFE
Meta va înființa o echipă pentru combaterea dezinformării IA la alegerile pentru PE FOTO EPA EFE

Anunțul vine pe fondul preocupărilor privind impactul acestor instrumente asupra procesului electoral, transmite luni agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Dezvoltarea rapidă a inteligenţei artificiale generative (IA generativă), cu ajutorul căreia se pot crea în câteva secunde texte, imagini şi filme, a stârnit temeri că aceste noi tehnologii pot fi folosite pentru a perturba o serie de scrutinuri importante care se desfăşoară anul acesta pe plan mondial.

Între 6 şi 9 iunie au loc alegerile pentru Parlamentul European, format din 720 de eurodeputaţi, responsabili de adoptarea de noi politici ale Uniunii Europene, aminteşte Reuters.

Odată cu apropierea alegerilor, vom activa un Centru de operaţiuni electorale pentru a identifica potenţiale ameninţări şi a le contracara în timp real", a scris într-o postare pe blog Marco Pancini, responsabilul Meta pentru relaţiile cu UE.

Experţi ai Meta din departamentele de date, inginerie, cercetare, politici de conţinut şi juridic se vor concentra pe combaterea dezinformării, a operaţiunilor de influenţare şi pe contracararea riscurilor legate de abuzul de IA generativă, a explicat acesta.

Meta, care lucrează în prezent cu 26 de organizaţii de fact-checking din UE operând în 22 de limbi, îşi va adăuga trei noi parteneri din Bulgaria, Franţa şi Slovacia, a menţionat Pancini. Meta, Microsoft, OpenAI şi alte 17 companii din sfera noilor tehnologii au convenit mai devreme în februarie să coopereze pentru a preveni influenţarea alegerilor care au loc în acest an pe glob cu ajutorul conţinuturilor "înşelătoare" generate de IA. 

Meta va identifica pe reţelele sale de socializare imaginile generate de inteligenţa artificială

Pe 6 februarie 2024, gigantul american Meta a anunţat că va identifica „în lunile următoare” orice imagine generată de inteligenţa artificială (AI) care va fi publicată pe reţelele sale de socializare, informează Agerpres.

 „În următoarele luni, vom eticheta imaginile pe care utilizatorii le postează pe Facebook, Instagram şi Threads, atunci când vom putea detecta indicatori conformi normelor din industrie, indicând că acestea sunt generate de inteligenţa artificială”, a anunţat Nick Clegg, responsabil cu afaceri internaţionale în cadrul Meta, într-o postare pe blog.

Această măsură vine ca o necesitate pentru a contracara dezinformarea ce ar putea lua amploare prin folosirea inteligenței artificiale. „Descoperirile noastre arată că dezinformarea nu este răspândită printr-un deficit al utilizatorilor. Este, într-adevăr, o funcție a structurii site-urilor de socializare în sine”, a declarat Wendy Wood, expert în obiceiuri și profesor emerit de psihologie și afaceri de la Universitatea California de Sud.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite