AMD a prezentat noile procesoare Ryzen 7000 construite pe arhitectura ZEN 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AMD a anunțat procesoarele desktop Ryzen seria 7000, echipate cu arhitectura „Zen 4” pentru performanță în gaming și editare conținut multimedia. 

Procesor AMD Ryzen. FOTO Shutterstock
Procesor AMD Ryzen. FOTO Shutterstock

Cu până la 16 nuclee și 32 de fire de execuție, procesoarele desktop Ryzen 7000 Series oferă o creștere cu 13% a IPC-ului (Instructions per cycle) față de  arhitectura „Zen 3” și sunt primele procesoare x86 care au procesul de fabricație pe 5nm, oferind în același timp performanțe cu până la 15% mai mari în gaming decât cele ale concurenței și păstrând eficiență energetică. În condiții de utilizare intensivă, modelul Ryzen 9 7950X (vârful de gamă) este cu până la 47% mai eficient decât procesoarele concurente.

Odată cu noile procesoare, AMD a prezentat platforma pentru desktop AM5, cu conectivitate de ultimă generație, ce include memoria RAM DDR5 dual-channel, cu până la 24 de benzi PCIe 5.0. Socket-ul AM5 va fi disponibil cu patru chipset-uri, X670 Extreme, X670 (disponibile în septembrie) și B650E și B650 (disponibile în octombrie).

De asemenea, AMD a oferit prima demonstrație a plăcii grafice AMD Radeon RX din noua generație (lansarea va fi în cursul acestui an), construită pe noua arhitectură AMD RDNA 3. Împreună cu noul procesor Ryzen 9 7950X, demo-ul a prezentat un gameplay al mult așteptatului joc Lies of P la 4K cu setări ultra, rulând pe un GPU RDNA 3 de pre-producție.

Procesoarele desktop Ryzen seria 7000 vor fi disponibile începând cu 27 septembrie la retailerii și e-tailerii din întreaga lume.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite