Amazon restricţionează listările de măşti medicale şi dezinfectant, din cauza speculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
masca coronavirus

Gigantul a notificat vânzătorii de pe site-ul său ca va bloca orice ofertă nouă pentru măşti medicale, şerveţele dezinfectante şi dezinfectant pentru mâini, precum şi alte produse care au legătură cu coronavirusul.

Mişcarea are rolul de a opri încercarea unei cantităţi semnificative de vânzători de a obţine un profit uriaş în urma temerilor născute de epidemia de coronavirus, şi a fost confirmată de către cei de la Amazon, într-un comunicat cu CNBC.

Amazon ar fi informat astfel toţi vânzătorii că nu va accepta listările unor ”măşti medicale de unică folosinţă, dezinfectant pentru mâini, şerveţele sau spray-uri dezinfectante, alcool izopropil, precum şi alte produse asemănătoare”.

Gigantul american nu va bloca însă ofertele deja existente pe site-ul său, atât timp cât acestea sunt rezonabile, şi nu exprimă o încercare a vânzătorilor de a obţine un profit rapid şi uşor. În cazul celor care au căzut victimă unor listări exagerate, Amazon va rambursa suma plătită de cumpărători.

Odată cu dispariţia multor produse sanitare din magazinele fizice, mulţi au luat decizia de a le achiziţiona online, de pe site-uri precum Amazon. Pentru giganţii din retail, acest lucru s-a dovedit a fi mai mult un blestem decât o binecuvântare, atrăgând critici pentru preţuri mult prea ridicate ale unor produse sau chiar pentru existenţa unor produse cu beneficii false.

Situaţie similară în România

Nici eMAG, cel mai mare retailer online din România, nu a scăpat de astfel de probleme. În urmă cu câteva săptămâni, vizitatorii site-ului au putut observa creşteri uriaşe de preţuri pentru gelul dezinfectant şi măştile medicale. În ambele cazuri, eMAG a reacţionat.

„Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România şi am cumpărat tot ce se putea găsi în ţară, de la distribuitorii existenţi. Astfel, am achiziţionat măşti şi la preţul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăţi, şi am decis să suportăm diferenţa de preţ în toată această perioadă astfel încât clienţii să le poată cumpăra la 3 lei bucata”, au declarat reprezentanţii eMag.

De asemenea, retailer-ul a comunicat următoarele: ”eMAG a eliminat orice fel de comision din partea Marketplace pe durata acestei situaţii de criza, pentru  produsele precum “masca chirurgicala”, “halate medicale”, “bonete/botosi de unica folosinta”, “costume de protectie medicale”, “geluri si sapunuri antibacteriene/dezinfectante”, “dezinfectanti pe baza de alcool si/sau clor”, “alcool sanitar” comercializate pe platformă.

In plus, pentru a proteja interesele clienţilor nostri am comunicat partenerilor din marketplace ca vom urmari foarte atent preturile si conditiile comerciale aplicate pe platforma si feedback-ul clientilor, iar in masura in care vom identifica situatii in care increderea clientilor este inselata vom lua toate masurile care se impun.”

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite