Alianţă surpriză pentru roaming naţional: RCS&RDS şi Vodafone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vodafone şi RCS&RDS ar urma să încheie un parteneriat pentru roaming naţional. Ce înseamnă acest lucru? Un parteneriat prin care clienţii să se bucure de o trecere de la o reţea pe alta în ţară, nu în afară. Funcţionează cam la fel.

Prima informaţie de acest fel a apărut acum două zile, când clienţilor RDS le-a apărut opţiunea Roaming Naţional la Servicii. Astfel, clienţii Digi.Mobil se pot conecta la reţea şi prin Vodafone. E un avantaj pentru cei care au abonamente la RDS, deoarece se pot bucura de acoperirea foarte mare a Vodafone în ţară. Acest lucru vine pe fondul noilor reglmentări de pe piaţă şi eliberării frecvenţelor de la 7 aprilie, când operatorii le pot folosi pentru 4G.

Potrivit blogului lui Dan Dragomir, Vodafone şi RDS au confirmat acest lucru. ”Vodafone Romania şi RCS&RDS au încheiat un acord de roaming naţional , pe baza prevederilor noilor licenţe de frecvenţe radioelectrice. Acordul dintre cele doua parti este valabil pentru o perioada de 2 ani”, se arată în informarea de la Vodafone.

Practic, e un prim semnal al schimbărilor aduse de eliberarea frecvenţelor noi pentru operatori. Pe o piaţă concurenţială, cu doi operatori mari, Orange şi Vodafone şi un loc 3 stabil, Cosmote, RDS putea ori investi, ori face parteneriate. Rămâne de văzut care sunt detaliile acestei tranzacţii. E un câştig financiar pentru Vodafone, dar unul uriaş pentru clienţii Digi.Mobil.

Ce oferte există la RDS? Unele foarte ieftine. Digi Mobil Optim 10, care este cel mai scump din ofertă are 1.500 de minute naţionale şi internaţionale incluse, convirbiri nelimitate în reţea, internet mobil cu trafic nelimitat şi viteze de 21,6 Mbps până la 5 GB. Deşi viteza e înjumătăţită, putem asista la noi oferte care să crească această viteză, dar care să se bucure şi de acoperirea mai mare pe care o are Vodafone.

Roamingul naţional funcţionează ca cel internaţional. Telefonul caută o reţea parteneră şi se conectează la ea. Rămâne de văzut dacă vor fi tarife suplimentare pentru client sau doar pentru operator. RDS va avea o conferinţă vineri, 11 aprilie, în care va anunţa un nou serviciu în portofoliul companiei, dar şi planurile pe cre le are în ceea ce priveşte spectrul în banda de frecvenţă de 900 Mhz.

Tech Adevărul va fi la conferinţă şi vă va aduce toate informaţiile despre acest lucru. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/4g-i-roaming" target="_blank">View the story "4G şi Roaming" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite