Acest cablu reversibil rezolvă cea mai mare problemă pe care o are microUSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USB-C şi Lightning (de la Apple) sunt foarte bune, dar încă nu sunt un standard. Însă microUSB e, de aceea acest nou model, denumit MicFlip, ar putea fi o investiţie foarte bună.

Abia cu cablul Lightning de la Apple şi cu USB-C pe cele mai noi telefoane cu Android a fost rezolvată problema introducerii greşite a cablului microUSB. Totuşi, în ultimii cinci ani toate produsele (mai puţin ale Apple) au venit cu microUSB, iar acesta a devenit standard. Problema ireversibilităţii lui încă există, dar în urmă cu un an MicFlip apărea într-o campanie pe IndieGoGo şi reuşea cu succes să fie finanţat.

Acum, este disponibil pe site-ul producătorului la 20 de dolari. Deşi am iPhone, l-am testat în ultimele zile să văd cât de eficient e. Am modelul cu cablu roşu, iar ambele capete sunt reversibile. Atât în PC, cât şi în camera foto, telefon sau tabletă introduci cablul cum vrei. Mai avea şi OnePlus cablu reversibil, dar dezavantajul era că portul pentru PC era doar o fâşie cu circuite deloc stabilă. 

Cablul propriu-zis are 200 de centimetri, ceea ce e cam mult, dar sunt şi oameni care preferă să nu stea lipiţi de perete când îşi încarcă telefonul. Dincolo de acest mic inconvenient, cablul este mai rezistent decât majoritatea celor pe care le primeşti cu telefonul sau le găseşti pe piaţă.

image
image

Deşi sun fan USB-C pentru performanţa ridicată, îmi dau seama că în următorii doi-trei ani încă nu va deveni un standard. Încă vei mai avea telefoane vechi cu microUSB, vei mai avea camere şi alte gadgeturi. Pentru toate acestea, cei aproape 80 de lei daţi pe un aşa cablu sunt mai mult investiţie decât cheltuială.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite