100 de drone fac un record mondial şi un joc de lumini mai frumos decât artificiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dronele de la Intel au "dansat" pe cer.
Dronele de la Intel au "dansat" pe cer.

Dronele sunt fie acele dispozitive care pot filma o nuntă, fie acele gadgeturi pe care le oferi copiilor de Crăciun. Intel ne arată că pot înlocui şi artificiile.

La CES 2016, Intel şi-a prezentat (din nou) platforma Curie prin care gadgeturile mici, precum brăţările de fitness sau chiar dronele, se pot conecta la Internet şi pot fi mai inteligente. Şi pentru a demonstra cât de utilă este tehnologia, a folosit 100 de drone capabile să danseze pe Simfonia a 5-a a lui Beethoven.

Evenimentul a fost transmis live în timpul conferinţei de la CES 2016.Spectacolul dronelor a fost inclus şi în Cartea recordurilor. Oricum, până acum n-a mai încercat nimeni să sincronizeze atât de multe drone pentru a realiza un astfel de spectacol, astfel că n-a fost niciun record de doborât, doar de stabilit.

Intel vrea ca prin platforma aceasta să "deştepte" gadgeturile pe care le folosim constant, dar mai ales să nu le mai lase să fie dependente de controlul omului. Astfel, fie devin autonome, fie semi-autonome. Poate în câţiva ani astfel de spectacole ajung să înlocuiască focurile de artificii de Revelion. 

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite