Te-ai urca în zborul cu numărul 666 cu destinaţia HEL, vineri, 13 decembrie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru călătorii superstiţioşi, astăzi a fost o zi grea. Mai ales pentru cei care s-au îmbarcat în zborul cu destinaţia Helsinki, aflat sub numărul considerat demonic în cultura populară, într-o zi sub semnul ghinionului şi către destinaţia cu o abreviere neortodoxă.

În ciuda tuturor superstiţiilor, zborul cu numărul 666, de astăzi, vineri 13 decembrie, către Helsinki, a fost plin.

„S-a glumit destul pe tema aceasta printre noi”, a spus unul dintre piloţii avionului Finnair, Juha-Pekka Keidasto, pentru „The Guardian”.

Înainte să decoleze cu aeronava Airbus A320 de la Copenhaga către Helsinki, pilotul a mărturisit că nu este un om superstiţios, din fericire. „Este doar o coincidenţă”, a spus acesta.

Zborul zilnic AY666 către Helsinki a picat de două ori într-o vineri, 13, anul acesta. Despre vineri, 13, se consideră că aduce ghinion, iar numărul 666 este asociat cu referinţe negative biblice.

Există companii aeriene, precum Scandinavian Airlines, care au luat în serios conotaţiile negative şi nu au rândul 13 la bordul aeronavelor.

„Acum 100 de ani, numărul 13 nu avea aceste conotaţii sinistre. Este o chestiune destul de recentă, în special în nordul Europei”, a spus Ulo Valk, profesor de folclor de la Universitatea Tartu din Estonia.

„Sunt 12 ore, 12 luni, iar creştinii au 12 apostoli, acesta fiind un număr divin. Mai adaugă unul şi se pare că obţii un element al haosului”, a spus el.

Pasagerii zborului 666 către Hel ar trebui să aibă un zbor liniştit deasupra mării Baltice. „Dacă există vreun pasager anxios din cauza numărului, echipajul nostru este fericit să-l ajute”, a spus pilotul.

Avionul a aterizat cu bine. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite