Ţări în care consumul de canabis este legal: ce spun legile şi în ce cantităţi este permisă deţinerea de marijuana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţări în care consumul de canabis este legal. Consumul de marijuana este legal în mai multe ţări, şi nu doar în scopuri medicale, iar de anul viitor şi Canada se va alătura acestui trend.

Consumul pentru relaxare al marijuanei este tolerat în ţări precum Belgia sau Germania, în Cambodgia este legală doar posesia, în Iran doar cultivarea, iar în Elveţia - cultivarea în anumite cantităţi. Iată însă unde este legal consumul de canabis:

SUA

23 de state şi districtul Columbia au în prezent legi care legalizează marijuana într-o formă sau alta, marea lor majoritate permiţând consumul în scopuri medicale. În Colorado, canabisul este complet legal, iar în Alaska adulţii cu vârste de peste 21 de ani pot transporta, cumpăra sau deţine până la 28 de grame de marijuana şi şase plante. În Oregon a fost luată o măsură similară ce le permite adulţilor să deţină până la 28 de grame de canabis în public şi 224 de grame acasă. Washington a legalizat consumul de marijuana în 2012. În Delaware există o lege care decriminează uzul privat de până la 28 de grame de marijuana, înlocuind pedepsele cu amenzi civile.  

Ţări în care consumul de canabis este legal. Italia a legalizat consumul în 2014 

Posesia de marijuana pentru uz personal a fost legalizată în Italia în 2014, producţia fiind însă pedepsită cu ani grei de închisoare.

Spania

Canabisul este legal pentru uz personal în Spania, oricine putând să-l cultive şi să-l fumeze, însă fără a avea intenţia de a vinde.

Jamaica

Consumul de marijuana în scop religios şi medical în Jamaica este legal, la fel şi posesia cantităţilor reduse.

Ţări în care consumul de canabis este legal. Olanda este preferată de turişti  

Consumul este legal în Olanda, Amsterdam fiind una dintre destinaţiile preferate de turiştii consumatori de canabis.

Coreea de Nord

Marijuana nu este considerată drog în Coreea de Nord, putând fi cumpărată din piaţă.

Uruguay

În Uruguay, s-a legalizat atât consumul, cât şi producerea, posesia şi vânzarea de marijuana.

Ţări în care consumul de canabis este legal. Canada se va alătura listei în 2017 

Canabisul este încă ilegal, deşi în ultimii ani guvernul a promis legalizarea consumului. Noul premier canadian a anunţat în 2015 că are de gând să legalizeze consumul de marijuana începând cu acest an, după cum a promis în campania electorală. La rândul lui, ministrul canadian al Sănătăţii a declarat recent că legislaţia federală pentru legalizarea marijuanei va fi finalizată într-un an.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite