VIDEO Un copil de cinci ani beneficiază de mâna unui Terminator. Dispozitivul, creat cu ajutorul unei imprimante 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robohand a fost creată cu ajutorul tehnologiei de printare 3D şi ne duce cu gândul la mâna "Terminatorului"
Robohand a fost creată cu ajutorul tehnologiei de printare 3D şi ne duce cu gândul la mâna "Terminatorului"

Un băiat de cinci ani, care s-a născut fără degete, beneficiază acum de o mână robotică care îl va ajuta să ducă o viaţă normală. Proteza a fost creată cu ajutorul tehnologiei de printare 3D iar realizatorii dispozitivului au făcut publice planurile acestuia,  potrivit Tech Radar.

Proteza, denumită Robohand, se mulează peste încheietura copilului şi pare desprinsă din filmul science-fiction "terminato". Pentru a simula mişcarea degetelor, dispozitivul dispune de cinci cabluri care se contractă când purtătorul îşi îndoaie încheietura. Presiunea exercitată de cabluri duc la strângerea degetelor, ajutându-l pe copil să înfăptuiască mişcări de bază.

Băiatul, numit Liam, a primit proteza după ce mama lui a găsit un blog administrat de Rich Van As şi Ivan Owens, creatorii mâinii robotice. Van As şi Owens făceau experimente cu proteze robotice şi scriau despre progresul lor pe blogul respectiv. Mama lui Liam i-a contactat iar ei au fost de acord să-l ajute pe copilul născut fără degete.

Cel mai uimitor lucru legat de proteza minune este simplicitatea acesteia. Dispozitivul nu este unul electronic, fiind acţionat 100% mecanic iar piesele au fost create cu ajutorul unei imprimante 3D.

Latura umană a mâinii robotice

Povestea din spatele Robohand este una impresionantă. Rich Van As, unul dintre inventatorii dispozitivului, şi-a pierdut două dintre degetele de la mâna dreaptă în urma unui accident de tâmplărie.

Fiind dreptaci, Richard avea neapărată nevoie de o proteză. Şi, cum singura lui opţiune costa 10.000 dolari, Rich a început să lucreze la propriul prototip. Aflat în căutarea unor răspunsuri, acesta l-a întâlnit pe Ivan, un american al cărui hobby era construirea de mâini mecanice.


Cei doi parteneri au lucrat împreună timp de un an iar acum Rich dispune de o proteză finisată care îi permite să-şi desfăşoare mai bine activitate şi să-i ajute şi pe alţii.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite