VIDEO Invenţia care curăţă aerul, transformând poluarea în bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă multele lucruri pe care le face, China a ajuns cunoscută şi din cauza poluării foarte mari, mai ales în Beijing. Din fericire, acum ar putea folosi o soluţie foarte inspirată.

Pentru a oferi o soluţie contra poluării şi a face ca aerul să fie iar respirabil, Daan Roosegaarde, designer danez, a creat un purificator, numit Smog Free Tower. Dispozitivul extrage fumul precum un aspirator, îl filtrează, apoi eliberează aerul curăţat. Poate curăţa mai mult de 30.000 de metri cubi de aer pe oră şi foloseşte 1.400 waţi de energie regenerabilă.

Proiectul caută finanţare cu ajutorul Kickstarter şi i-a luat lui Roosgaarde aproape trei ani de cercetări şi dezvoltări, iar acum urmează să îl prezinte la Rotterdam. Potrivit site-ului său, purificatorul a fost creat special pentru spaţiile publice. Mai mult, particulele de carbon colectate sunt folosite pentru a crea pietre preţioase sub formă de cuburi, care pot fi transformate în inele sau butoni de cămaşă. Fiecare pietricică este rezultatul purificării a 1.000 de metri cubi de aer.

Vezi toate detaliile despre acest turn care poate elimina poluarea din marile oraşe

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite