VIDEO Cum au construit chinezii un zgârie-nori în numai 19 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
zgarie nori

O companie din China a depăşit un nou record de viteză privind construcţia clădirilor uriaşe. Un zgârie-nori a fost înălţat în numai 19 zile, mulţumită unei noi tehnologii, potrivit Sploid.

Xian Min Zhang este angajatul unei companii chinezeşti din domeniul construcţiilor. El a realizat clipul de mai jos în care sunt prezentate etapele prin care a fost realizată construcţia.

Clădirea de 57 de etaje are o suprafaţă toitală de 180.000 de metri pătraţi şi este realizată din cărămizi eficiente din punct de vedere termic, similare pieselor de Lego. Aceste cărămizi pot fi folosite pentru a construi clădiri la o viteză record de trei etaje pe zi.

Blocul are 400 de apartamente şi spaţii de birouri capabile să acomodeze 4.000 de persoane. Zhang susţine că folosirea modulelor reduce nevoia de a folosi beton (cu aproximativ 15.000 de betoniere), eliminând aproape de tot riscul de a împrăştia praf în aer.

Acesta este un avantaj major, având în vedere că poluarea este o problemă majoră în China.

Vorbind de poluare, merită menţionat faptul că aerul din interiorul clădire are o puritate de ...

<a href="http://playtech.ro/2015/cum-au-construit-chinezii-un-zgarie-nori-de-57-de-etaje-in-19-zile-video/" target="_blank" rel="nofollow">Vezi clipul video spectaculos aici</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite