Pentru prima oară în ultimii 4 ani, SpaceX a ratat aterizarea pe o navă dronă a unui propulsor Falcon 9

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SpaceX a lansat cu succes o nouă serie de sateliţi Starlink luni dimineaţă, însă evenimentul nu a fost un succes total, deoarece compania a pierdut propulsorul unei rachete Falcon 9.

Reuşitele SpaceX din ultima perioadă au dus la o perspectivă îmbunătăţită a publicului asupra companiei, care a reuşit să ducă la bun sfârşit mai multe misiuni, recuperând şi propulsoarele utilizate pentru lansarea rachetelor. Cel pierdut în ocean în decursul zilei de ieri se afla la cel de-al patrulea zbor.

Nu este încă sigur ce s-a întâmplat în timpul încercării de aterizare de ieri. În înregistrarea video se poate observa doar o dâră de fum care apare lângă nava dronă a SpaceX, indicând faptul că propulsorul a ratat ţinta.

”Este evident că nu am reuşit aterizarea de această dată” a spus Lauren Lyons, unul dintre inginerii companiei, în timpul transmisiunii. Cu toate acestea, SpaceX a devenit mult mai pricepută la aterizările pe platformele sale maritime, având un record excelent al reuşitelor în ultima perioadă.

Ultima oară când un propulsor al rachetei Falcon 9 a ratat aterizarea pe una dintre navele dronă ale SpaceX a fost în iunie 2016. De atunci, compania lui Elon Musk a mai avut câteva aterizări ratate pe platformele situate în Cape Canaveral, Florida.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite