Oamenii ar putea pleca spre Marte până în 2026

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colonizarea planetei Marte nu mai este un subiect de domeniul SF
Colonizarea planetei Marte nu mai este un subiect de domeniul SF

Elon Musk, fondatorul companiei spaţiale Space X, crede că omenirea se va putea îmbarca spre Marte până în anul 2026, potrivit TechnoBuffalo.

Antreprenorul susţine că este dispus să-şi ducă la capăt acest plan cu sau fără ajutorul NASA.
Musk nu a încercat niciodată să ascundă interesul pe care îl are faţă de Planeta Roşie, spunând că explorarea ei este imperativă pentru ”supravieţuirea umanităţii”.

Space X, compania care a produs navele folosite pentru a realimenta Staţia Spaţială Internaţională, a făcut progrese importante privind unele tehnologii ce ar putea fi folosite în primul zbor cu echipaj uman către Marte. Inginerii deja lucrează la racheta Falcon Heavy, care ar fi capabilă să transporte echipaj uman până pe Marte.

Musk crede că totul poate fi gata între 10 sau 12 ani şi plănuieşte chiar să construiască un ”oraş autosustenabil pe Marte, pentru a face rasa umană multiplanetară”.

Există, în mod evident, numeroase obstacole pe care SpaceX trebuie să le depăşească între timp. Totuşi, Musk este omul care a creat PayPal, Tesla Motors şi SpaceX, considerat de multă lume drept fiind adevăratul Iron Man.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite