Naveta Intuitive Machines, care va aseleniza pe 22 februarie, a trimis primele fotografii din spațiu cu planeta noastră: „Sunt uluitoare” | FOTO

0
Publicat:

Naveta lunară a Intuitive Machines este în drumul spre lună după ce a fost lansată fără probleme joi, dar a reușit să captureze câteva imagini incredibile ale Pământului din spațiu.

Fotografii uluitoare cu Pământul făcute în drum spre lună
Fotografii uluitoare cu Pământul făcute în drum spre lună FOTO X

Compania a distribuit prima serie de imagini de la misiunea IM-1 pe X în urmă cu două zile, după ce a confirmat într-o postare că aparatul spațial se află "într-o stare excelentă".

Împreună cu o fotografie a Pământului și câteva „autoportrete” ale aparatului lunar Nova-C, poreclit Odysseus, se poate observa și o partea a rachetei SpaceX Falcon 9 după separare, potrivit Yahoo News.

Echipa a postat o serie de actualizări pe X la sfârșitul săptămânii, confirmând că aparatul a trecut de câteva puncte cheie înainte de aselenizare, inclusiv aprinderea motorului.

Aceasta a marcat "prima aprindere în spațiu a unui motor cu metan lichid și oxigen lichid", potrivit Intuitive Machines.

"Intuitive Machines a transmis cu succes primele imagini ale misiunii IM-1 pe Pământ pe 16 februarie 2024. Imaginile au fost capturate la scurt timp după separarea de etapa a doua a lui @SpaceX pe prima călătorie a Intuitive Machines către lună în cadrul inițiativei @NASA's CLPS," a scris compania cu sediul în Houston sâmbătă (17 februarie) într-o postare pe X care a împărtășit patru dintre fotografii.

CLPS este programul de Servicii Comerciale de Transport Lunar, care plasează instrumente științifice ale agenției pe navete lunare robotice private precum Odysseus. Aceste instrumente sunt proiectate pentru a colecta date care vor ajuta programul Artemis al NASA, care își propune să stabilească o bază echipată în apropierea polului sudic lunar până la sfârșitul anilor 2020.

Odysseus transportă șase experimente și demonstrații de tehnologie NASA, împreună cu șase încărcături private, în cadrul misiunii sale actuale IM-1.

Combinația de metan lichid și oxigen lichid a lui Odysseus, în plus, este folosită și de motoarele Raptor ale SpaceX, care alimentează noul lor gigant, racheta Starship. Starship, pe care SpaceX o dezvoltă pentru a duce oamenii pe lună și pe Marte, este pregătită pentru al treilea său zbor de testare, care ar putea avea loc în săptămânile următoare.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite