NASA a publicat prima poză cu atmosfera Soarelui, realizată de sonda Parker

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via NASA
FOTO via NASA

Sonda Solară Parker, lansată de NASA pe 12 august 2018, este de acum, oficial, obiectul construit de om care s-a apropiat cel mai mult de o stea, în toată istoria explorării spaţiale. În plus, aceasta a trimis şi prima poză cu atmosfera solară, una care ne face să realizăm cât de mare este, de fapt, Soarele.

Imaginea captată de sonda Parker reprezintă „coroana” Soarelui, atmosfera exterioară a stelei surprinsă de la o distanţă de „doar” 27,5 milioane de kilometri. 

Conform NASA, obiectul strălucitor din poză, care se vede prin transparenţa coroanei solare, este chiar giganta planetă Jupiter.

De asemenea, sonda spaţială Parker a doborât şi recordul de viteză pentru un obiect construit de om, parcurgând extrem de rapid drumul către Soare. 

Sonda lansată în acest an, pe 12 august, va trece de 24 de ori la o distanţă mică de Soare, pe parcursul următorilor şapte ani, notează Space.com.

poza atmosfera solara sonda parker foto nasa

FOTO via NASA

Misiunea sondei Parker este de a afla de ce coroana Soarelui este de 300 de ori mai fierbinte decât suprafaţa stelei. În timp ce temperaturile din interiorul Soarelui pot ajunge şi la 5.500 de grade Celsius, atmosfera exterioară a Soarelui se încinge până la câteva milioane de grade, fiind, de departe, cel mai fierbinte loc din sistemul nostru solar.

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri