Invenţia care te face invizibil pentru ţânţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură Vimeo
FOTO Captură Vimeo

Ţanţarii îşi pot mirosi prada de la zeci de metri distanţă. Muşcăturile enervate ar putea fi evitate în totalitate mulţumită unui plasture special care te face invizibil împotriva acestor insecte, potrivit io9.com.

Ţânţarii detectează oamenii şi animalele cu ajutorul dioxidului de carbon emanat de aceştia. Kite Patch, un abţibild de dimensiuni reduse care se lipeşte pe haine, detectează receptorii de dioxid de carbon ai ţânţarilor. Creatorii susţin că purtarea unui astfel de plasture pe haină garantează invizibiltate pentru 48 de ore.

Kite Patch a fost dezvoltat către compania Olfactor Laboratories pe baza unei cercetări realizate de Anandasankar Ray şi colegii săi de la Universitatea din California. Descoperirile oamenilor de ştiinţă au fost publicate în revista Nature, în anul 2011 şi tot acolo sunt identificate şi chimicalele care pot opri funcţionarea receptorilor de dioxid de carbon de la ţânţari.

Proiectul este publicat pe platforma de crowdfunding Indiegogo, iar echipa speră să poată testa Kite Patch în Uganda, „unul din cele mai dure terene de testare care există“.

„Cu ajutorul, testarea la scară largă în Uganda va oferi 1.000.000 de protecţie familiilor de acolo, care suferă de rate de infecţie cu malarie de peste 60%, şi ne va permite să optimizăm Kite înainte de a-l pregăti pentru distribuţie globală“.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Kite Patch from SPARKHOUSE on Vimeo.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite