India: Organizația Indiană de Cercetare Spațială (ISRO) anunță lansarea Chandrayaan-3 pe 14 Iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizația Indiană de Cercetare Spațială (ISRO) a confirmat realizarea celei de a treia misiuni spațiale către Lună a Indiei, Chandrayaan-3, va fi lansată pe 14 iulie, la ora 14:25, de la Centrul Spațial Satish Dhawan din Sriharikota, conform Hindustan Times.

India FOTO: Shutterstock
India FOTO: Shutterstock

Dacă lansarea are loc pe 14 iulie, vom ateriza pe Lună până în 23-24 august. Vrem ca aterizarea să aibă loc în prima zi lunară, astfel încât să ajungem în jur de două săptămâni. Dacă aceste date nu funcționează, atunci va trebui să așteptăm încă o lună și să ajungem în septembrie”, a declarat șeful ISRO Somanath în Bengaluru.

Hindustan Times a raportat pentru prima dată despre posibila fereastră de lansare a misiunii Chandrayaan-3 se deschide pe 12 iulie.

Drumul către rampa de lansare a vehiculului de lansare Mark-III (LVM-3), acum conectat cu Chandrayaan-3, a început, de asemenea, joi.

Chandrayaan este denumirea programului Indian de explorare lunară, care are o serie de misiuni în desfășurare în spațiu. Prima rachetă din cadrul programului, Chandrayaan-1, a fost lansată în 2008 și a fost poziționată cu succes pe orbita lunii.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite