Imagini din interiorul capsulei cu care a călătorit Bezos în spaţiu. „Este cea mai bună zi din viaţa mea” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini din interiorul rachetei cu care Bezos a călătorit în spaţiu. FOTO: Captură YouTube
Imagini din interiorul rachetei cu care Bezos a călătorit în spaţiu. FOTO: Captură YouTube

Miliardarul american Jeff Bezos a călătorit, marţi, alături de alţi trei pasageri, până la limita spaţiului în primul zbor de turism spaţial al companiei Blue Origin. Deşi plimbarea supersonică a durat doar 11 minute, echipajul s-a bucurat de întreaga aventură, iar cei patru s-au distrat pe cinste în momentele de gravitaţie zero.

Alături de cel mai bogat om din lume, s-au aflat fratele miliardarului, Mark, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk, de 82 de ani, şi primul client plătitor al Blue Origin, un olandez de 18 ani, Oliver Daemen. Aceştia din urmă au devenit cea mai vârstnică, respectiv cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie.

În imaginile difuzate de CNN după revenirea lor pe Pământ se poate vedea cum cei patru s-au bucurat de fiecare moment şi au profitat din plin de minutele de gravitaţie zero. Aceştia s-au jucat cu o minge de ping-pong şi au mâncat câteva bomboane „în zbor”.

„Este incredibil”, a exclamat unul dintre pasagerii New Shepard, în timp ce Wally Funk poate fi auzită cum declară că îi place la nebunie experienţa.

„Este cea mai bună zi din viaţa mea”, a spus miliardarul Jeff Bezos, după întoarcerea în siguranţă pe Pământ.

„Mi-a plăcut fiecare minut, mi-ar fi plăcut să dureze mai mult”, a spus Wally Funk adăugând că este „nerăbdătoare să se reîntoarcă” în spaţiu.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite