Cum arată sateliţii de internet Starlink pe care SpaceX vrea să îi lanseze în spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
satelit

Planurile ambiţioase ale companiei lui Elon Musk nu se limitează doar la colonizarea planetei Marte şi reducerea costurilor călătoriilor spaţiale, ci includ şi lansarea unei constelaţii de sateliţi.

Miercuri, SpaceX va lansa o rachetă Falcon 9, încărcată cu 60 de sateliţi de internet Starlink, aşa cum arată o poză încărcată de Elon Musk pe reţeaua socială Twitter.

Comisia Federală de Comunicaţii a aprobat Iniţiativa Starlink, un proiect prin care Elon Musk speră să lanseze aproximativ 12.000 de sateliţi pe orbită, care să ofere o conexiune de internet oriunde pe planetă. Există însă şi o condiţie pusă de Comisie: SpaceX va trebui să lanseze cel puţin 6.000 de sateliţi în următorii şase ani.

Planul companiei lui Musk presupune lansarea sateliţilor în 2 grupuri, unul de 4.409 sateliţi şi unul de 7.518, iar progresele încep să apară, după ce la începutul anului trecut au fost lansaţi doar primii 2 sateliţi, denumiţi TinTin A şi TinTin B.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

Capturi via Twitter.

Musk estimează că va mai fi nevoie de încă 6 lansări de câte 60 de sateliţi pentru acoperirea superficială a reţelei.

Interesul pentru sateliţii care vor oferi internet este destul de mare, furnizorii de astfel de servicii fiind extrem de curioşi de evoluţia proiectului lui Musk. Chiar şi cei de la Amazon vor să îi calce pe urme şi să lanseze o reţea proprie de ”constelaţii” de sateliţi.

Luna trecută, SpaceX a obţinut aprobarea Comisiei Federale de Comunicaţii pentru lansarea pe o orbită mai joasă decât era prevăzut iniţial, informează site-ul SlashGear. Compania a asigurat atât Comisia, cât şi publicul larg, că aceştia nu reprezintă un pericol în cazul unei eventuale prăbuşiri, deoarece sunt proiectaţi astfel încât să ardă complet la intrarea în atmosferă.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite