Capsula submersibilă de pe superiahturi, prezentată de o companie britanică VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma britanică de proiectare Gresham Yacht Design a dezvăluit planul pentru o capsul submersibila Hidrosfera FOTO Gresham Yacht Design via CNN

Firma britanică de proiectare Gresham Yacht Design a dezvăluit planul pentru o nouă funcţionalitate a superiahturilor de lux: o capsulă submarină integrată în vas.

Conceptul unei capsule submersibile care s-ar afunda la doar câţiva metri în adâncime nu ar fi poate la fel de avansat ca al unui submarin, dar răspunde unei cereri tot mai mari din partea celor care vor o experienţă de vedere panoramică sub apă pe iahturile lor. Companiile de turism oferă deja experienţe din submarinuri clienţilor lor.

„Există o cerere mare de submersibile personale, care necesită spaţiu de depozitare şi operaţiuni de specialitate pentru lansare, or acestea necesită timp", a declarat fondatorul Gresham Yacht Design, Steve Gresham, pentru CNN Travel.

„Cel mai bun lucru privind Hidrosfera este că poate fi operată rapid şi cu mare uşurinţă. Dacă nu te afli din întâmplare deja sub apă când e lansată din iaht, nici nu ai şti că e acolo”, a explicat el.

Capsula are şapte locuri, este luminată şi retractibilă. Hidrosfera necesită doar câteva minute de lansare, spre deosebire de un submarin obişnuit şi poate fi integrată unui iaht de cel puţin 90 de metri lungime, deşi ar fi de preferat să fie construită odată cu vasul.

Conceptul stârneşte deja mult interes, deci există şansa ca proiectul să se realizeze în următorii câţiva ani.

„Tehnologia şi cunoştinţele necesare pentru a transforma această idee în realitate există deja, aşa că nu ar fi prea dificil de construit”, spune Gresham.

El şi restul echipei de la Gresham Yacht Design sunt dornici să avanseze şi speră că va fi începutul unui nou mod de a experimenta şi studia oceanul.

„Oricine iubeşte marea şi doreşte să se imerseze în mediul său va fi atras de această idee”, adaugă el.

Anul trecut, compania specializată în submersibile de lux Triton Submarines, cu sediul în Florida, a livrat primul submarin de şase persoane care se poate scufunda până la 1.000 de metri. De asemenea, aceasta a vândut un submersibil de 24 de locuri, Triton DeepView 24, complexului turistic vietnamez Vinpearl , care intenţionează să ofere excursii în jurul insulei Hon Tre din Nha Trang.

Diferite companii de nave de croazieră au investit în submarine în ultimii ani - Genting Cruise Lines din Asia are cel puţin patru nave echipate cu submarine furnizate de compania olandeză U-Boat Worx.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite