Când vine Apocalipsa? Teoriile care ne pregătesc pentru sfârşitul lumii

0
0
Nu vom scăpa de apocalipsă, dar măcar nu vine chiar azi.
Nu vom scăpa de apocalipsă, dar măcar nu vine chiar azi.

Apocalipsa n-a lipsit niciodată din credinţa popoarelor. Fie că vorbim de cea adusă de Dumnezeu, fie că e cea venită din spaţiu, sunt nenumărate teorii. Acestea sunt cele mai cunoscute şi încă neîndeplinite.

Ieri, 7 octombrie, a fost o nouă apocalipsă. Nu ştiai de ea, a trecut ca şi când nici n-ar fi fost, dar a rămas consemnată. Deşi planeta noastră a supravieţuit Lunii sângerii din septembrie şi unei comete din aceeaşi lună, iar trebuia să dispară. N-a fost cazul. Totuşi, gruparea online eBible, cu sediul în statul Philadelphia, Statele Unite, şi-a bazat avertismentul pe faptul că lumea ar fi trebuit să fie distrusă pe 21 mai 2011.

Cum este clar că asta nu s-a întâmplat, organizaţia religioasă a revenit cu data de ieri. Potrivit acestora, este ziua despre care Dumnezeu a spus că va aduce sfârşitul lumii. Chirs McCann, liderul „bisericii”, a spus că după interpretarea sa a Bibliei, lumea se va sfârşi în flăcări. Nu s-a întâmplat, dar nu ducem lipsă de teorii. De la Isaac Newton şi Papa Inocenţiu al III-lea şi până la oameni ceva mai puţin intelectuali şi mai mult temători, fiecare a vrut să prevadă finalul Pământului şi omului.

Teoriile care încă nu s-au îndeplinit se întind până dincolo de anul 2250. Spre exemplu, conform calendarului maya trebuia să dispărem în decembrie 2012, iar sfârşitul acesta a fost anunţat încă din mileniul întâi. Nu s-a întâmplat. Chiar şi Cristofor Columb a avut o teorie: planeta se va fi sfârşit până la finalul Renaşterii. Teoria lui Newton se întinde pe următoarele decenii şi cea a lui Nostradamus este... ei bine, este când vrea ea. Mereu există oameni noi care reinterpretează ce a scris acesta şi aceşti oameni găsesc noi date pentru final.

apocalipsa foto the economist

apocalipsa nordicilor. În mitologia lor, Ragnarök este soarta finală a zeilor.

Aceasta este o serie de evenimente majore, inclusiv o mare bătălie prezisă care va avea ca rezultat moartea a unui număr de figuri majore (inclusiv zeii Odin, Thor, Freyr, Heimdall şi Loki), dezastre naturale diverse şi scufundarea ulterioară a lumii în apă. Se spune că această bătălie va fi purtată de zei (Aesir, conduşi de Odin) şi de entităţile malefice, giganţii (Jötunnii) şi diverşi monştri, conduşi de Loki. Acest zeu va fi, împreună cu copiii săi, lupul Fenris şi şarpele Jormungand protagoniştii provocării acestui dezastru.

În această luptă vor pieri o parte din zei, giganţi şi monştri, dar şi aproape tot universul. Dintre toate, pare cea mai interesantă teorie şi cea mai de urmărit. Din nefericire, se întinde pe prea multe secole ca să o prindem cu toţii. Nu are dată fixată.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Mai multe - Știință

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite