Calamar gigant de zece metri, pescuit pe coasta spaniolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un calamar gigant, de zece metri lungime şi aproape 150 de kilograme a fost pescuit la câţiva kilometri în largul coastei spaniole, în apropierea oraşului Villaviciosa.

Calamarul femelă a fost prins în plasa pescarilor la o adâncime de aproape 500 de metri, potrivit unui blog de specialitate.

„Monstrul” a fost congelat şi transportat la laboratorul unui centru pentru studiul şi protecţia speciilor marine (CEPESMA), care va efectua o autopsie.

Preşedintele centrului a declarat că „este un exemplar extraordinar, unul dintre cele mai mari pe care le-am văzut în ultimii ani”.

El a mai spus că pescarii au fost şocaţi când au văzut creatura urială.

„Vederea unui specimen atât de mare poate intimida pe oricine, chiar şi pe cei care pescuiesc în fiecare zi şi şi-au petrecut viaţa pe mare”, a declarat şeful CEPESMA.

Instituţia mai are doi calamari gigantici congelaţi şi plănuieşte pentru anul viitor o exploziţie care va include opt astfel de specimene.

Organizaţiile ecologiste au condamnat impresionanta captură. Greenpeace Spania derulează o campanie împotriva pescuitului cu plasa, despre care spune că este total neselectivă şi cea mai dăunătoare metodă de pescuit.

Potrivit site-ului organizaţiei, rata capturilor accidentale se situează între 15% şi 70%, animalele fiind aruncate înapoi moarte în mare, din cauza valorii lor comerciale scăzute. Greenpeace spune că acest tip de pescuit „distruge totul în calea sa” şi este dăunător ecosistemului marin.

image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite