A fost interzis accesul pe muntele Bugarach, singurul loc la adăpost de „sfârşitul lumii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se presupune că muntele Bugarach va fi ferit de sfârşitul lumii
Se presupune că muntele Bugarach va fi ferit de sfârşitul lumii

Autorităţile franceze au luat decizia ca, în următoarele zile, să nu fie primiţi turişti sau jurnalişti în Bugarach, satul aflat la poalele muntelui cu acelaşi nume, despre care se spune că va fi ferit de presupusul sfârşit al lumii.

Primarul din Bugarach, Jean-Pierre Delord, a transmis un apel special. „Fac un apel către lume, nu veniţi în Bugarach”, satul în care locuiesc 200 de persoane.

El e specificat că poliţia va bloca accesul către sat începând de miercuri. Rutele vor fi , de asemenea, blocate, în apropiere de muntele francez,  Pic de Bugarach, potrivit „The Telegraph.

Potrivit speculaţiilor, vârful muntelui se va deschide şi extraterestrii vor ieşi cu nave spatiale pentru a salva locuitorii din apropiere.

Pentru a putea preveni o eventuală isterie, autorităţile franceze au luat decizia de a interzice accesul pe munte.

Aproximativ 150 de poliţişti  vor fi la datorie pentru a întoarce din drum  turiştii care vor să intre în Bugarach, care în ultimele săptămâni a fost împânzit de o grămadă de jurnalişti din toată lumea.

Sunt unii oameni care cred că sfârşitul lumii se va întâmpla pe 21 decembrie 2012, data când calendarul mayaşilor se încheie

21 decembrie marchează sfârşitul unei perioade ce a durat 5000 de ani, potrivit calendarului Mayaş. Unii cred că data coincide cu solstiţiul din Decembrie şi marchează sfârşitul lumii, potrivit hieroglifelor mayaşe.

Savanţii au ridiculizat ideea, spunând că data simbolizează doar sfârşitul calendarului mayaş şi începutul altuia.

Regiunea din America unde au trăit mayaşii e vizitată intens, înainte de fatidica zi de 21 decembrie.
Turiştilor li se oferă excursii all-inclusive şi ceremonii religioase în locurile sfinte din America Centrală şi Mexic.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite