Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor a lansat un proiect de informare a copiilor cu privire la necesitatea protejării mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baterii

Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat un program de învăţare interactivă, axat pe schimbări climatice şi eficienţă energetică.

Problematica încălzirii globale, conturată ca o consecinţă directă a poluării excesive si a exploatarii necontrolate a resurselor planetei, este în prezent o ameninţare reală şi un subiect intens dezbătut în plan internaţional. Cu toate acestea, protejarea mediului şi a planetei nu a fost încă introdusă ca obiect de studiu de sine stătător în aria curriculară din învăţământul românesc. În plus, în privinţa colectării selective, si a reciclării bateriilor, România este mult în urma altor state europene, una dintre cauze fiind gradul insuficient de informare a populaţiei, care, într-un procent foarte ridicat, continuă să arunce resturile menajere laolaltă cu bateriile sau alte materiale reciclabile. 

Sub deviza „Haideţi să vedem împreună ce putem face în era digitală altfel decât digital!”, SNRB a realizat o serie de acţiuni distractive cu caracter informativ, între care Bike Cinema, Twister, Monopoly, Roata Norocului, deosebit de apreciate de participanţii la evenimentul de lansare a proiectului.

Una dintre atracţiile evenimentului a fost Alternaship, o navă spaţială condusă prin sunete, astfel încât „astronautul” de la bord putea deveni un compozitor care plonja într-o galaxie plină cu informaţii şi soluţii de regenerare. Alternaship face parte din programul interactiv de învăţare şi are ca scop explicarea noţiunilor de schimbări climatice, reciclare şi a utilizării excesive a resurselor, prin intermediul unei călătorii printr-o galaxie alternativă în care copiii pot vedea efectele impactului lipsei de responsabilitate faţă de mediu asupra unor planete utopice.

Cel mai important moment al serii a fost lansarea site-ului www.ancastie.ro, cel mai nou portal din România pe care oricine poate adresa întrebări şi poate primi răspunsuri despre tot ce înseamnă reciclare, mediu şi protejarea acestuia. Site-ul este o interfaţă interactivă pe care oamenii o pot folosi pentru a se informa corespunzător şi a primi orice informaţii de la Anca, un personaj care deţine toate răspunsurile.

Proiectul presupune şi o serie de deplasări în ţară cu scopul de a informa copiii din şcolile primare şi generale, cu privire la necesitatea stringentă de a acţiona în favoarea protejării mediului. Astfel, în luna octombrie, va avea loc o caravană educaţională în localităţi precum Râmnicu Vâlcea, Turda, Zalău, Alba Iulia. În colaborare cu şcolile şi primăriile din oraşele menţionate, vor fi organizate evenimente similare cu cel de miercuri, de la The Pool Clubul Diplomatic, ceea ce le va oferi şi copiilor din alte zone ale ţării şansa de a înţelege fenomenul degradării mediului şi necesitatea intervenţiei personale în stoparea sau reducerea impactului acestuia.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Sorin Ion, a declarat că protecţia mediului este o chestiune care ne priveşte pe toţi şi că se cuvine ca tinerele generaţii să fie educate în acest sens. În opinia sa, introducerea protecţiei mediului ca materie de studiu în curricula şcolară este necesară şi binevenită, chiar şi ca materie opţională pentru început.

Asociatia Sistemul National de reciclare a Bateriilor (SNRB) este o organizaţie care preia responsabilitatea producatorilor in ceea ce priveste managementul deseurilor de baterii si acumulatori. De la bateria termometrului digital până la bateria maşinii tale. Prin iniţiativele pe care le are, Asociaţia urmăreşte să atragă copiii în proiecte în cadrul cărora îşi dezvoltă abilităţi de argumentare, de cercetare şi dezbatere, dar se şi informează corespunzător, devenind pe deplin conştienţi faţă de nevoia impetuoasă de a stopa fenomenul de distrugere a planetei, care în prezent pare de neoprit.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite