Sfârşitul solarului: implantul care bronzează pielea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii britanici de la compania Clinuvel au inventat un implant numit Scenesse care stimulează secreţia de melanină, pigmentul organic care colorează pielea, scrie „The Daily Mail". Mai precis, implantul, care arată ca un cip de mărimea unui bob de orez, înnegreşte pielea, imitând la perfecţie bronzul rezultat de expunerea la soare.

Lesley Rhodes, profesor de dermatologie experimentală la Universitatea din Manchester, consideră că Scenesse poate deveni în curând o metodă uzuală de bronzare. „Implantul oferă o alternativă la solare. În plus, mulţi oameni de ştiinţă sunt convinşi că Scenesse este sigur şi deloc dăunător sănătăţii", a spus Lesley Rhodes. În plus faţă de latura estetică, implantul conceput de cercetătorii britanici accentuează libidoul şi reduce pofta de mâncare. Şi, foarte important, Scenesse poate preveni cancerul de piele şi elimină complet riscurile ce apar în urma bronzatului la solar (tumori maligne sau îmbătrânirea prematură a pielii).

Clinuvel a cheltuit peste 55 de milioane de euro pentru realizarea lui Scenesse ca medicament pentru pacienţii supraexpuşi la raze ultraviolete, arată un comunicat al companiei. Dacă Scenesse va fi folosit în industria produselor cosmetice, va călca pe urmele botoxului, care şi-a început „cariera" ca relaxant muscular, iar acum este folosit ca tratament antirid. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite