Sfârşitul intimităţii? Camera video care identifică instantaneu faţa unei persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camera video de la Hitachi
Camera video de la Hitachi

O nouă cameră video de supraveghere dezvoltată de către japonezii de la Hitachi Hokusai Electric ar putea transforma viitorul într-unul imaginat de către scriitorul George Orwell.

Noua tehnologie permite camerei să identifice 36 de milioane de feţe pe secundă. Astfel, programul îi găseşte pe oameni utilizând o poză de paşaport sau de pe profilul de Facebook, folosită ca reper.

Evident, şi camera video are limitele ei. Poate scana doar chipurile care sunt la o anumită distanţă faţă de cameră şi au o dimensiune de cel puţin 40x40 de pixeli.

Camera înregistrează şi scanează feţele oamenilor în timp ce înregistrează, procesul fiind instantaneu. Apoi, sunt căutate anumite repere biometrice, fiind reţinute doar acele aspecte unice care diferenţiază o persoană de alta. Practic, dacă Poliţia va dori să identifice un suspect pe viitor, într-un aeroport aglomerat sau pe un stadion, va introduce chipul său în baza de date şi va începe filmarea cu camera Hitachi.

„Credem că tehnologia este potrivită pentru sistemele de supraveghere de mari dimensiuni, cum ar fi căile ferate, companiile de electricitate sau magazinele mari", au declarat japonezii.

Potrivit „The Daily Mail", sistemul ar putea fi lansat pe piaţă anul viitor.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite