Secretul preparării celei mai bune cafele: trucul simplu prin care boabele de cafea îşi păstrează aroma intensă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care cafeaua nu-ţi iese la fel de bună ca cea preparată de oameni specializaţi în comercializarea acestei băuturi savuroase, află că secretul este mai simplu decât îţi poţi imagina.

Aroma perfectă a cafelei se păstrează dacă înainte de măcinare, boabele sunt păstrate la rece. Asta spun cercetătorii Universităţii din Bath, Marea Britanie, care împreună cu reţeaua de cafenele şi magazine Colonna&Small's au realizat un studiu cu privire la păstrarea gustului cafelei.

Pe măsură ce boabele devin mai reci, cercetătorii au descoperit că extracţia compuşilor de aromă se face cu mult mai multă uşurinţă. 

Boabele păstrate în prealabil la frigider permit o mai bună măcinare a cafelei, temperaturile scăzute contribuind la obţinerea mai multor particule uniforme, aroma rezultată fiind astfel mult mai intensă. Totodată, se produce mai multă cafea din aceeaşi cantitate de boabe, care poate fi infuzată mai puţin.

Rezultatele studiului au fost oferite înainte de „Campionatul Mondial de Barista” din Dublin, care va avea loc la sfârşitul acestei luni, cercetătorii fiind de părere că noua descoperire are o influenţă majoră în industrie, scrie cotidianul „The Daily Mail”.

„Această descoperire ar putea contribui la prepararea unei cafele mai bune, într-o manieră mult mai eficientă. Probabil vom vedea impactul acestui studiu în competiţiile de preparat cafea din întreaga lume şi, de asemenea, pe viitor vor fi dezvoltate noi tehnologii de măcinare a cafelei”,a declarat Maxwell Colonna-Dashwood, coproprietar al reţelei de cafenele şi magazine Colonna&Smalls.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite