Reţeta pentru agăţat perechea potrivită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei singuri îşi pot găsi uşor un partener dacă sunt sinceri şi nu recurg la jocuri prin care încearcă să impresioneze. Psihoterapeutul britanic Petra Boynton demontează o serie de mituri în legătură cu găsirea şi cucerirea partenerului ideal.

În urmă cu zece ani, Petra Boynton, profesor şi psihosexolog la University College London, autoarea a numeroase cursuri şi volume pe problematica „întâlnirii perfecte", a publicat un articol în cadrul căruia critica regulile generale cu privire la seducţie, care sunt puse la dispoziţia femeilor din întreaga lume.

Mai citiţi şi:

Care sunt duşmanii dorinţei sexuale?

Psihologul nu vedea de atunci cu ochi buni ghidurile care cuprind sfaturi fără bază ştiinţifică şi care, în fapt, îngreunează misiunea celor singuri de a-şi găsi perechea ideală. Dimpotrivă, consideră ea, reprezentanţii ambelor sexe ar trebui să se concentreze pe cum să fie ei înşişi şi să se distreze.

„Diferite ghiduri vorbesc despre «ce spun oamenii de ştiinţă», despre «aspectele bio­logice care ne influenţează» sau despre faptul că, «în termenii evoluţiei, bărbaţii sunt programaţi să fie agresori, iar femeile, nu». Dar nu citează niciodată vreunul dintre cercetătorii despre care vorbesc şi nu spun niciodată când anume să aplici ce scrie acolo. Nu există o bază ştiinţifică pentru aceste sfaturi, iar cei care le publică nu urmăresc decât vânzările, nu şi dacă regulile funcţionează sau nu", explică dr. Petra Boynton.

Simplitate înainte de toate

Psihosexologul a susţinut zilele trecute o conferinţă la Universitatea Aston, unde a discutat despre „arta de a te cupla cu cine trebuie", relevă „The Daily Telegraph". Sfatul său pentru cei singuri care sunt nerăbdători să-şi găsească perechea a fost următorul: fiţi simpli, fiţi voi înşivă, nu vă complicaţi şi intraţi în conversaţie cu oamenii chiar şi atunci când nu sunteţi în căutarea „alesului". Ea spune că fraza care poate sparge gheaţa este „Bună, ce faci?"

„Dacă stai să te gândeşti prea mult că ar trebui să te prezinţi într-un fel anume şi că ar trebui să urmezi o direcţie, s-ar putea să te confrunţi cu efectul contrar. Nu ajută deloc să te joci, să pozezi sau să interpretezi limbajul corpului", explică Boynton.

Psihologul a demontat câteva dintre miturile care sunt, de obicei, considerate „reguli de bază" în cadrul unei întâlniri. Ea spune că, în general, replicile inteligente nu funcţionează pentru bărbaţi. Par contrafăcute şi pot fi luate în râs. Un alt „fenomen" răspândit îl reprezintă complimentele forţate care, în loc să seducă persoana în cauză, nu reuşesc decât să o pună pe fugă. Un alt „mesaj" care nu are mereu sorţi de izbândă este poziţia relaxată, cu picioarele desfăcute, pe care o adoptă bărbaţii care vor să pară siguri pe ei. Mesajul nu este unul atractiv. Psihosexologul nu sfătuieşte femeile să nu sune după prima întâlnire sau să nu răspundă la telefon.

„Bărbatul dorit ar putea dispărea", mai spune ea. Totodată, accentuarea formelor prin vestimentaţie nu este văzută neapărat drept un semn de fertilitate.

Femeile îi consideră mai atractivi pe bărbaţii liniştiţi

Doamnele preferă, în general, ca reprezentanţii sexului tare să fie calmi, fapt care îi face să pară mai seducători, arată rezultatele unui studiu publicat de LiveScience. O echipă de cercetători de la Universitatea din Abertay Dundee, Scoţia, a analizat nivelul cortizolului, supranumit şi hormonul stresului, în cazul participanţilor la studiu. În urma cercetării, a ieşit la iveală că un nivel ridicat al acestui hormon poate inhiba sistemul imunitar, dar şi funcţia reproductivă.

„Prin urmare, nu e de mirare că femeile preferă bărbaţii cu nivel scăzut de cortizol, adică pe cei care nu sunt stresaţi şi nervoşi", declară expertul în comportament Fhionna Moore, coordonatorul acestei cercetări. Experimentele anterioare s-au bazat pe teoriile care aveau la bază explicaţii evoluţioniste potrivit cărora femeile sunt atrase de bărbaţii cu un nivel ridicat de testosteron, hormon asociat cu „o sănătate de fier".

"Dacă stai să te gândeşti prea mult că ar trebui să te prezinţi într-un fel anume şi că ar trebui să urmezi o direcţie, vei obţine efectul contrar."
Petra Boynton psihosexolog

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite