„Proteina viitorului” vine într-un nou tip de paste: comenzi record pentru pastele din insecte FOTO
0
Fanii mâncării asiatice au o nouă opţiune care conţine un ingredient de succes folosit în bucătăria orientală. Este vorba despre insecte, iar produsele care conţin aceste „proteine ale viitorului” sunt renumitele paste.
Pastele au nu doar renume mondial, ci şi foarte mulţi fani. Această nouă marcă de paste aduce un plus de savoare şi de proteină în compoziţia pastelor tradiţionale: insectele.
Deşi este posibil ca gândul de paste care conţin greieri şi lăcuste să vă întoarcă stomacul pe dos, mica fabrică producătoare din Thiefosse, Franţa, nu mai ţine pasul cu comenzile. Fabrica, deschisă în anul 2012 şi deţinută de Stephanie Richard, are un singur angajat. „Insecta este proteina viitorului”, declară Stephanie Richard, adăugând că este vorba despre o proteină de calitate superioară care este bine digerată de organism.
Insectele sunt incluse de mult timp în preparatele culinare din mai multe colţuri ale lumii, dar această reţetă i-ar putea lăsa reci pe consumatorii vestici, chiar dacă este cunoscut faptul că brânza franţuzească Mimolette conţine şi ea gândaci.
Potrivit publicaţiei Daily Mirror, Stephanie Richard preferă, pentru noile sale paste, greierii şi lăcustele. Aceasta amestecă uneori ambele specii de insecte pentru compoziţia pastelor sale, şi câteodată adăugă şi ciuperci în făina de greieri.
Ideea i-a venit când a început să lucreze la un tip de paste bogate în proteină, destinate atleţilor.
Reţeta pe care o foloseşte Richard are 7% făină de insecte şi 93% făină de grâu organic. Pastele au culoarea maro, costă 6 euro 250 de grame, şi sunt de patru tipuri: radiatori, fusilli, spaghetti şi penne.





FOTO mirror.co.uk/Getty