Portretul bărbatului perfect: ce vor femeile de la partenerul de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat adevărat nu trebuie să ocolească treburile casnice, cred femeile FOTO Shutterstock
Un bărbat adevărat nu trebuie să ocolească treburile casnice, cred femeile FOTO Shutterstock

Aspectul fizic şi contul în bancă sunt criterii mai puţin importante pentru femei în alegerea partenerului. Cel puţin aşa arată un sondaj, din care reiese că bărbaţii cei mai apreciaţi de reprezentantele sexului frumos sunt aceia care se implică în treburile gospodăreşti.

Ce îşi doreşte o femeie de la un bărbat? Să ştie să gătească, să ştie să folosească maşina de spălat şi să nu se eschiveze de la treburi casnice precum datul cu aspiratorul, ştersul prafului sau spălatul vaselor. Pentru mai mult de jumătate din femei, acestea sunt calităţi mai importante decât aspectul fizic sau veniturile bărbatului, potrivit unui sondaj britanic citat de cotidianul „Daily Mail“.

În plus, un bărbat adevărat ar trebui să fie suficient de curajos încât să se „înfrunte“ cu păianjenii, arată acelaşi sondaj. Bărbatul perfect ar trebui să fie curajos (64% din femei apreciază această calitate), să fie un gentleman (53%) şi să pună întotdeauna pe primul loc dorinţele partenerei (46%).

Suprinzător, mulţi dintre reprezentanţii sexului masculin sunt de acord să se implice în treburile gospodăreşti. Astfel, 46% din bărbaţi consideră că este şi de datoria lor să gătească, 41% susţin că un bărbat ar trebui să ştie să spele rufe şi 54% sunt de acord să se implice la curăţenie. Într-o singură privinţă nu cad de acord cele două sexe: teama de păianjeni. Doar un bărbat din zece crede că reprezentanţii sexului masculin nu ar trebui să aibă teamă de păianjeni.

„Am avut convingerea că «bărbatul adevărat» portretizat de femei va fi foarte diferit de cel descris de reprezentanţii sexului masculin, dar am fost surprinşi să descoperim că, în multe privinţe, cele două sexe au aceeaşi reprezentare a bărbatului ideal. Acesta trebuie să fie un bărbat adevărat, dar, în acelaşi timp, să aibă şi responsabilităţi casnice, mai ales dacă este tată“, spune Susan Fermor, reprezentant al companiei care a comandat sondajul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite