Pisica British Shorthair: comportamentul şi preţul de achiziţionare a felinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pisica British Shorthair la patru luni FOTO magnacatta.blogspot.com
Pisica British Shorthair la patru luni FOTO magnacatta.blogspot.com

Pisica British Shorthair, cu un corp robust, o blană scurtă şi foarte deasă, precum şi cu o expresie facială care „trădează” mereu un zâmbet, este una dintre cele mai dorite rase de către iubitorii de feline. Vă oferim în acest articol câteva detalii despre comportamentul pisicii British Shorthair, cât şi despre preţul la care puteţi achiziţiona un exemplar.

Cu un corp masiv, compact, pisica British Shorthair face parte din categoria felinelor medii spre mari. Când ajunge la maturitate, un motan din această rasă poate să cântăreasca până la opt kilograme, în timp ce o femelă poate ajunge la circa şase kilograme.

Vârsta de patru-cinci ani este socotită ca fiind momentul în care pisica British Shorthair ajunge la maturitate. Un alt lucru deosebit de interesant despre această rasă este că o pisica British Shorthair poate avea o speranţă de viaţă remarcabilă, de până la 20 de ani.

Pisica British Shorthair se diferenţiază de alte rase din categoria felinelor prin faptul că aceasta îşi construieşte propria greutate prin intermediul masei musculare şi mai puţin prin intermediul grăsimii. 

Pisica British Shorthair: comportament

Din punct de vedere al comportamentului, pisica British Shorthair este mai degrabă calmă şi jucauşă. De asemenea, felinele din această rasă pot dezvolta o personalitate independentă, rămânând totodată loială stăpânului său. O altă caracteristică importantă a pisicii British Shorthair este răbdarea ei aproape fără limite, ceea ce o transformă într-un companion bun pentru copii.

Nefiind o felină prea curioasă, cei care îşi doresc o pisică British Shorthair pot sta liniştiţi, deoarece micul lor patruped nu le va distruge mobila, draperiile sau bibelourile din casă.

Preţul unei pisici British Shorthair variază între 900 şi 1.300 de lei.

Stil de viațăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite