„Photoshopita“, boala care se ia de la vedete la omul obişnuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Helena Bonham Carter a devenit şi ea „victimă“ a programului folosit la retuşarea imaginii fizice a celebrităţilor. Actriţa arată mai bine ca la 20 de ani pe coperta celei mai recente ediţii din Marea Britanie a revistei Vogue, chiar dacă fizicul vedetei trădează, în viaţa de zi cu zi, vârsta de 47 de ani. Interesant este că obsesia pentru perfecţiune determină tot mai mulţi oameni obişnuiţi să-şi corecteze fotografiile.

Se presupune că nimeni nu mai este atât de naiv în ziua de azi încât să creadă că obiectivul aparatului de fotografiat nu minte. Ba chiar, după cum a dovedit şi prezenţa Helenei Bonham Carter pe coperta Vogue, timpul poate fi dat înapoi fără prea mare bătaie de cap, scrie Daily Mail. 

Lupta cu ridurile 

Fanii actriţei s-au revoltat în faţa transformării radicale pe care vedeta a suferit-o, şi au postat comentarii pe mai multe reţele de socializare, mesaje prin care dezaprobă „operaţia“ fizică la care a fost supusă actriţa.
Purtătorul de cuvânt al actriţei s-a abţinut de la orice comentariu pe această temă, în vreme ce editorul Vogue, Alexandra Shulman, a mai susţinut şi cu alte ocazii în care conducerea revistei a fost acuzată că abuzează de Photoshop până la ridicol, că cea mai mare transformare se datorează machiajului profesionist şi modului în care este folosită lumina, mai degrabă decât retuşării computerizate. Bineînţeles, editorul nu a suflat niciun cuvânt despre schimbările care au fost, totuşi, făcute în Photoshop.

Fostul editor al revistelor She şi Cosmopolitan dezvăluie pentru Daily Mail că a fost martor la transformările duse la extrem, ajustări radicale operate mai ales în cazul celebrităţilor trecute de o anumită vârstă. De exemplu, Hellen Mirren şi Jane Fonda acceptă să le fie lăsate câteva riduri la colţurile ochilor, în timp ce Gwyneth Paltrow şi Jennifer Aniston apar în reviste cu feţe netede, ca de porţelan, pe care se mai iţeşte, în cel mai bun caz, un rid de expresie în zona gurii.    

Miresele slăbesc computerizat 

Dincolo de vocile care dezaprobă folosirea în exces a Photoshop-ului, retuşarea fotografiilor a devenit o modă şi printre oamenii obişnuiţi. Fostul editor Cosmopolitan oferă exemplul unei prietene care a apelat la programe computerizate pentru că şi-a dorit să arate perfect în fotografiile făcute în vacanţă, prin urmare amica şi-a „şters“ celulita ca să fie admirată în costum de baie. De asemenea, tot mai multe mirese din Anglia apelează la serviciile unor firme care se ocupă cu retuşuri profesionale, pentru a aduce îmbunătăţiri fotografiilor de nuntă, indiferent că este vorba despre schimbarea culorii unui ruj care nu se asortează cu buchetul sau de eliminarea câtorva kilograme.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite