Noul Botox: Injecţiile cu celule care nu paralizează muşchii feţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrităţile care au apelat la Botox au fost de multe ori ridiculizate din cauza figurilor încremenite, chiar şi atunci când încercau să-şi exprime emoţiile. În curând, ele vor putea să apeleze la o nouă procedură care nu are acelaşi efect secundar, dar care ascunde ridurile feţei la fel de bine.

Tratamentul, numit LaViv, constă în injectarea unor celule recoltate chiar de la pacient, pentru a ascunde ridurile de expresie. Celulele sunt recoltate din zona din spatele urechii şi apoi sunt tratate timp de 90 de zile pentru a produce zeci de milioane de noi celule. Acestea sunt injectate în zona feţei în timpul a trei şedinţe de tratament ce au loc o dată la cinci săptămâni.

Tratament de 2.300 de euro

Chiar dacă nu paralizează muşchii feţei, injecţiile pot avea efecte secundare precum înroşirea zonei, vânătăi, sângerări sau dureri locale. Tratamentul va costa între 1.150 şi 2.300 de euro, iar efectul lui va dura până la şase luni. Institutul din SUA care a obţinut deja licenţa pentru folosirea tratamentului a testat LaViv pe 421 de femei, iar experimente ulterioare vor viza alte 2.700 de doamne.

Experţii cred că LaViv va concura cu Botoxul în industria tratamentelor împotriva îmbătrânirii. „LaViv va scoate Botoxul de pe piaţă pentru că efectele sale sunt mult mai bune", spune Chris Mason, profesor la Colegiul Universitar din Londra (Marea Britanie). Părerile sunt însă împărţite. Stacey Smith, profesor dermatolog la Universitatea din California (SUA), crede că cei care vor căuta rezultate imediate vor rămâne fideli Botoxului. „Sunt multe persoane care vor să arate bine pentru un eveniment şi vor rezultate imediate. LaViv nu este acest gen de tratament", explică Smith.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite