Nepotul lui Bin Laden, purtat de o mamă surogat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia care a acceptat să devină mamă purtătoare pentru fiul celui mai căutat terorist din lume şi soţia acestuia a rămas însărcinată. Louise Pollard (24 de ani) a aflat că este gravidă după ce Omar bin Laden şi soţia sa, Zaina, s-au separat din cauza bolii de care suferă bărbatul.

La o vârstă la care alte tinere pun de obicei în faţă cariera sau banii, o englezoaică de numai 24 de ani a născut, ca mamă surogat, de două ori. Acum este din nou însărcinată - de data asta purtându-l în pântec pe... nepotul lui Osama bin Laden, fiul lui Omar bin Laden, una dintre progeniturile celui mai căutat criminal din lume, scrie „The Daily Mail".

Louise Pollard, o tânără secretară din Marea Britanie, a avut primul ei copil la vârsta de 20 de ani - un fiu pe nume Jaden, dintr-o relaţie anterioară. E singurul copil pe care l-a păstrat. De atunci a mai născut un băieţel şi o fetiţă, folosind chiar ovulele ei (fiind prin urmare şi mama lor biologică, nu doar cea purtătoare), pentru un cuplu care nu putea avea copii. Faptul că Pollard a acceptat să fie folosite propriile ei ovule e ceva destul de rar; în general, atât medicii care se ocupă de procedura fertilizării in vitro, cât şi mamele surogat evită asemenea complicaţii emoţionale şi juridice.

Iar asta ca să nu mai vorbim de decizia de a accepta să poarte copilul lui Omar bin Laden, recent diagnosticat ca schizofrenic şi... părăsit, ca urmare, de soţia sa Zaina. De această dată, embrionul a rezultat din fertilizarea ovulelor Zainei cu sperma lui Omar.

Maternitatea, ca vocaţie

Ce a făcut-o pe tânără ca, la doar 21 de ani, să înceapă ceea ce ea însăşi afirmă că ar vrea să facă toată viaţa, până când nu va mai fi capabilă din punct de vedere fizic - şi anume să fie o mamă surogat?

„Îmi amintesc că mă uitam la o emisiune TV despre mamele surogat, cu mama mea", relatează Louise Pollard în „The Daily Mail". „Lucrul de care îmi aduc aminte cel mai bine e expresia de pe chipurile părinţilor când le-a fost adus copilul. Mi-am imaginat cât de frumos ar fi să ajut asemenea cupluri şi i-am spus mamei că, într-o bună zi, o să fiu o mamă surogat." În septembrie 2006, Pollard a dat naştere primului ei fiu, Jaden; la scurtă vreme după naştere s-a despărţit de tatăl copilului şi şi-a crescut singură fiul, până la căsătoria cu Damien, un militar în vârstă de 24 de ani. Ca o ironie, cei doi nu au conceput încă un copil împreună.

Părinte biologic

Pe cei care aveau să devină părinţii primilor ei doi copii născuţi ca mamă surogat - Steven, un avocat, şi Miriam, cercetător în medicină - i-a întâlnit întâmplător. „Steven s-a uitat la fiul meu şi a spus nostalgic că el şi soţia sa încercau să aibă copii de ani buni şi acum căutau pe cineva care să le poarte copilul." Decizia cea mai importantă pe care avea s-o ia tânăra mamă „de împrumut" avea să vină abia după ce medicul cuplului i-a informat pe toţi trei că şansele lui Miriam de a concepe un copil cu propriile ei ovule erau practic nule; dacă voiau un copil, Louise Pollard trebuia să fie, de asemenea, şi mama lui biologică.

După ce au fost semnate actele, cei trei au convenit, verbal, că Pollard şi familia ei vor putea să ţină legătura cu copilul lui Steven şi Miriam. În iulie 2007, tânăra a parcurs procedura de inseminare artificială, iar în aprilie 2008 a dat naştere unei fetiţe pe nume Millie. Sarcina a decurs fără probleme, iar legătura emoţională strânsă dintre proaspeţii părinţi şi mama de împrumut a însemnat pentru aceasta din urmă o experienţă cât se poate de pozitivă. În luna octombrie a aceluiaşi an, Steven şi Miriam au întrebat-o pe Pollard dacă nu ar vrea să mai poarte un copil pentru ei. A urmat Danny, un băieţel, şi apoi o încercare dură.

În timpul celei de-a doua ei sarcini ca mamă surogat, Louise Pollard a descoperit că are preeclampsie - una dintre cele mai răspândite complicaţii ale gravidităţii, care pune în pericol atât viaţa mamei, cât şi pe cea a fătului. Gravida a fost internată vreme de două săptămâni şi, cu toate riscurile, sarcina a fost dusă până la capăt, însă de această dată cu o diferenţă importantă: în iulie anul trecut, după naştere, Pollard a trebuit să-şi hrănească bebeluşul la sân timp de trei zile. Acest accident neprevăzut a însemnat pentru tânără naşterea unei legături emoţionale puternice cu copilul. Imediat după ce micul Danny a fost dat în grija părinţilor lui, Pollard a fost, emoţional vorbind, o epavă. Şi-a revenit încet şi, graţie experienţei pozitive, şi-a spus că va continua să facă asta.

Omar şi Zaina, separaţi

Ceea ce a urmat e ceva cu totul ieşit din comun: următorul cuplu cărora le va purta copilul au fost Omar bin Laden (29 de ani) şi soţia sa Zaina (54 de ani, bunică a cinci nepoţi, cu şase căsătorii la activ şi englezoaică get-beget, numindu-se înainte de căsătorie Jane Felix-Browne). Recent, presa britanică a detonat bomba: fiul lui Osama bin Laden a fost diagnosticat cu schizofrenie, după ce, vreme de câteva săptămâni, se comportase complet bizar - auzind în cap, spun surse citate de „The Daily Mail", vocea sinistrului său tată. La 9 iulie, Zaina şi-a părăsit soţul.

„Deşi m-a asigurat că e vorba doar de o despărţire temporară, până când Omar se va simţi mai bine, mă simt dezamăgită. După trei şedinţe dificile de fertilizare in vitro pentru, cum am crezut, un cuplu care avea o relaţie stabilă, sunt îngrijorată şi şocată", spune Pollard, care locuieşte acum într-un loc secret, de teama ameninţărilor la adresa ei. „Acum sunt însărcinată, aşa că e prea târziu. Cu siguranţă, n-aş întrerupe o sarcină după trei şedinţe de fertilizare in vitro. Vreau să precizez că nu ştiam că Omar e bolnav. Ştiam că e depresiv, dar mulţi bărbaţi suferă de aşa ceva şi cu medicaţia potrivită pot duce o viaţă de familie fericită."

După declaraţiile lui Pollard, săptămâna trecută Omar a fost externat din spitalul de psihiatrie (fiul lui Bin Laden locuieşte în Emiratele Arabe Unite, în vreme ce soţia sa face naveta între Peninsula Arabică şi Anglia).

O familie numeroasă

În 1974, la numai 17 ani, Bin Laden s-a căsătorit cu prima lui soţie, Najwa Ghanem. Unele surse susţin că Osama ar fi deja la a cincea soţie, iar numărul total al copiilor pe care îi are ar fi de 25-26. Alte surse vorbesc de un număr total de copii între 12 şi 24. Nu se cunoaşte nici câţi nepoţi are, dar se ştie că 11 dintre ei trăiesc în Iran.

Şi Ronaldo şi-a „cumpărat" un copil

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo i-a plătit 12 milioane de euro unei americance pentru a-i purta copilul, a renunţa la drepturile parentale şi a rămâne anonimă. Femeia a născut luna trecută, iar atacantul Realului are acum custodia exclusivă a bebeluşului. Băieţelul, născut la 17 iunie, se află în prezent în Portugalia, la bunica sa, în timp ce Cristiano Ronaldo a fost văzut la New York, alături de iubita sa, rusoaica Irina Shaik.

Louise Pollard a dat un interviu în „The Daily Mail“

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite