Metode de renunţare la fumat. Primii paşi esenţiali pe care trebuie să-i faci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studiile arată că în jur de 40% dintre fumători se gândesc ca în următoarea perioadă să aplice una dintre metodele de renunţare la fumat
Studiile arată că în jur de 40% dintre fumători se gândesc ca în următoarea perioadă să aplice una dintre metodele de renunţare la fumat

Fumătorii care vor să renunţe la ţigări pot aplica unele metode simple pentru început. Apa, bomboanele mentolate sau boabele de struguri vă pot fi de mare ajutor.

Iată câteva soluţii care să vă taie pofta de fumat propuse de specialiştii care dau ajutor celor care vor să renunţe la ţigări: 

Metode de renunţare la fumat. Bomboanele mentolate. Gustul mentolat diminuează nevoia de a inhala fumul ţigărilor. De aceea, atunci când vrei să fumezi o ţigară e bine să ai la îndemână o bomboană mentolată. 

Metode de renunţare la fumat. Paharul cu apă. Unii specialişti îţi recomandă să-ţi imaginezi faptul că apa elimină toate toxinele ţigărilor. Însă dacă bei câte o gură de apă s-ar putea să înlocuiască şi gestul de a duce ţigara la gură.

Metode de renunţare la fumat. La fel ca şi paharul de apă, boabele de struguri ar putea înlocui gestul de a duce ţigara la gură. În plus, strugurii au şi foarte mulţi antioidanţi, iar fructele, în general, reduce pofta de fumat. 

Metode de renunţare la fumat. Ce spun studiile despre ţigara electronică

Specialiştii atrag atenţia că ţigara electronică nu poate fi deocamdată trecută pe lista de metode de renunţare la fumat pentru că aceste produse nu s-ar fabrica pe baza unor reglementări bine stabilite, foarte clare.

Mai mult, un studiu relizat de cercetătorii de la Universitatea Portland, Statele Unite, prezentat în revista de specialitate New England Journal of Medicine, arată că atunci când ţigara electronică este încălzită la maximum, aburul cu nicotină poate conţine formaldehidă, substanţă care face ca ţigările electronice să fie de la 5 până la 15 ori mai cancerigene decât tutunul. 

Metode de renunţare la fumat. O greşeală pe care o fac mulţi 

În ultimii ani, potrivit statisticilor, tot mai multe persoane sunt interesate de lista de metode de renunţare la fumat. Specialiştii spun că una dintre metodele de renunţare la fumat greşite este aceea în care vrei să te laşi de ţigări treptat. 

Dependenţa de nicotină nu este o boală pe care să o tratezi cu „binişorul”. De obicei, cei care se gândesc la una dintre metodele de renunţare la fumat şi fumează mai puţin, îşi păstrează ţigările fix pentru momentele plăcute ale zilei: dimineaţa la cafea, după masă sau la un vin cu prietenii. Prin această metodă de renunţare la fumat nu fac altceva decât să prelungească perioada de sevraj.

Metode de renunţare la fumat. Apelează la un specialist

Dacă nu te poţi decide ce să alegi din lista de metode de renunţare la fumat mai bine apelezi la un specialist. Există programe de stat, de exemplu stopfumat.eu, sistem realizat cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Institutul de Penumoftiziologie „Marius Nasta”. 

Un psiholog te va ajuta să găseşti motivul pentru e important să te laşi de fumat, te va ajuta să-ţi duci planul la bun sfârşit sau îţi va prescrie medicamente pentru a trece mai uşor peste perioada de sevraj, care oricum va trece destul de repede. 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite