Metode de renunţare la fumat. Cât de mari sunt riscurile de îngrăşare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metode de renunţare la fumat. Cât de mari sunt riscurile de îngrăşare
Metode de renunţare la fumat. Cât de mari sunt riscurile de îngrăşare

Foarte mulţi fumători, atunci când analizează o listă de metode de renunţare la fumat, iar în calcul şi faptul că s-ar putea îngrăşa.

Sunt foşti fumători care au scăpat de acest viciu prin diverse metode de renunţare la fumat şi spun că în următoarea perioadă după ce au scăpat de ţigări s-au îngrăşat. O cercetare arată inversul şi arată că fumatul poate favoriza îngrăşatul prin faptul că accentuează nevoia de zahăr şi diverse alte mâncăruri cu multe grăsimi. Astfel, este contrazisă ideea conform căreia nicotina ar tăia pofta de mâncare.  

Psihologii arată că îngrăşarea celor care una dintre metodele de renunţare la fumat ar putea veni pur şi simplu de la gestul de aduci ţigara la gură, înlocuit cu mâncatul. Însă cu timpul acest obicei se reduce. 

Metode de renunţare la fumat. Riscurile la gravide

Specialiştii le recomandă gravidelor sau femeilor care au de gând să facă un copil să studieze să-şi aleagă o metodă de renunţare la fumat. 

Potrivit medicilor, femeile care fumează în timpul sarcinii riscă să aibă un avort spontan sau chiar să aducă pe lume un copil cu afecţiune grave medicale. 

Potrivit unui studiu realizat în cadrul Programului Naţional Anti-Fumat din România, 15 ţigări fumate pe în fiecare zi de o gravidă cresc riscul ca fătul să dezvolte astm bronşic. 

De asemenea, acelaşi raport mai arată faptul că 10 ţigări pe zi fumate îi poate afecta copilului dezvoltarea creierului. Mai mult, bebeluşii pot suferi imediat de obezitate, pneumonie sau otite.

Metode de renunţare la fumat. O greşeală pe care o fac mulţi 

În ultimii ani, potrivit statisticilor, tot mai multe persoane sunt interesate de lista de metode de renunţare la fumat. Specialiştii spun că una dintre metodele de renunţare la fumat greşite este aceea în care vrei să te laşi de ţigări treptat. 

Dependenţa de nicotină nu este o boală pe care să o tratezi cu „binişorul”. De obicei, cei care se gândesc la una dintre metodele de renunţare la fumat şi fumează mai puţin, îşi păstrează ţigările fix pentru momentele plăcute ale zilei: dimineaţa la cafea, după masă sau la un vin cu prietenii. Prin această metodă de renunţare la fumat nu fac altceva decât să prelungească perioada de sevraj.

Metode de renunţare la fumat. Apelează la un specialist

Dacă nu te poţi decide ce să alegi din lista de metode de renunţare la fumat mai bine apelezi la un specialist. Există programe de stat, de exemplu stopfumat.eu, sistem realizat cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Institutul de Penumoftiziologie „Marius Nasta”. 

Un psiholog te va ajuta să găseşti motivul pentru e important să te laşi de fumat, te va ajuta să-ţi duci planul la bun sfârşit sau îţi va prescrie medicamente pentru a trece mai uşor peste perioada de sevraj, care oricum va trece destul de repede. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite