Meniu pentru dieta Rina. Cât slăbeşti în 90 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rina dieta

Dieta Rina a devenit foarte populară datorită faptului că îţi permite să mănânci, în general, în cantităţi nelimitate, cu condiţia să consumi aceeaşi grupă de alimente într-o zi. Durează 90 de zile şi o parte dintre cei care au urmat-o susţin că au pierdut până la 20 de kilograme. Cu toate acestea, medicii nutriţionişti atenţionează că după terminarea dietei poţi pune la loc toate kilogramele pierdute.

Dieta Rina se bazează pe o carte scrisă de slovenele Mojca Poljansek şi Brenda Hrobat, sub îndrumarea medicului Stefan Celan. „De unde cumpăr cartea dieta Rina?“ e probabil întrebarea care îţi vine în minte. Cartea poate fi descărcată, în format PDF, de pe internet, în mod gratuit. Una dintre surse este aceasta

Dieta Rina este o dietă disociată care constă în repetarea unui ciclu de 4 zile în care ai, zilnic, altă grupă de alimente. Ziua 1 – proteine, ziua 2 – legume, ziua 3 – carbohidraţi, ziua – 4 fructe. Ciclurile se repetă timp de 90 zile. O dată la 7 repetări, adică la 28 de zile, există o zi de detoxifiere în care se bea doar apă.

Dr. Iren Alexoi, medic nutriţionist 

Principiul este, potrivit medicului nutriţionist, că fiecare grupă de alimente foloseşte enzime de digestie diferite şi asta ar uşura digestia şi ar grăbi metabolizarea alimentelor. 

Ce presupune dieta Rina 

Dieta Rina cuprinde o zi pentru proteine, o zi pentru legume, o zi pentru pentru carbohidraţi şi o zi pentru fructe. Există chiar şi o zi pentru apă, pentru cei mai ambiţioşi dintre adepţi. După cum spune şi numele, ziua apei necesită să nu consumi absolut nimic în afară de apă. Totuşi, e bine de ştiut că această zi nu este obligatorie, dar este recomandată de creatorii dietei. 

Ce avantaje promite dieta 

Dezvoltatoarele dietei pretind că este potrivită pentru aproape orice persoană. Ele susţin că efectul său nu presupune doar pierdere în greutate, ci şi îmbunătăţirea tensiunii arteriale, stimularea metabolismului, creşterea nivelului de energie al organismului fără să fie necesar să consumi suplimente alimentare sau medicamente. Dieta Rina promite, pe lângă toate cele enumerate, să îţi facă părul şi pielea mai strălucitoare şi mai sănătoase. 

Mai mult decât atât: rezultatele promise ar fi de lungă durată şi fără surprize neplăcute ulterior, cum ar fi efectul de yo-yo (reîngrăşare) după încheierea dietei. 

Părerea medicului nutriţionist 

Dr. Iren Alexoi a enumerat avanatajele şi dezavantajele pe care consideră că le-ar putea avea dieta Rina. 

Avantaje

  • Ştiind că mănânci aceeaşi grupă de alimente peste zi, îţi controlezi mai bine porţiile. 
  • Observaţional, se mănâncă mai puţin, e greu să consumi doar o cantitate mare din acelaşi aliment, apare mai repede saturaţia. 

Dezavantaje

  • Nu este un stil de alimentaţie normal. Corpul nostru are nevoie peste zi de mai multe principii nutritive. Este recomandat sfatul unui specialist înainte de a ţine această dietă. 
  • Apare frustrarea că eşti obligat să consumi acelaşi lucru si e foarte greu să adaptezi dieta unei vieţi sociale. 
  • Foarte multe persoane s-au îngrăşat la loc rapid după dietă. 

Continuarea articolului, aici 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite