Mail-ul care poate avea ca reply jobul la care visai. Tu ştii ce şi cum să scrii ca să trezeşti interesul angajatorului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ai dat ultimul save CV-ului şi te-ai apucat să scrii mail-ul care te va conduce către jobul tău de vis. De fapt, ai apucat să tastezi doar un „Bună ziua“ şi îţi dai seama că mare parte din ceea ce scrii nu reprezintă ce vrei să transmiţi.

Asta li se intampla si altor mii de candidati atunci cand vor sa trimita CV-ul si ajung sa dea backspace de nenumarate ori pana apasa butonul "Send" cu emotii. Dar este vreo siguranta ca la capatul celalalt este mereu deschis CV-ul? Iti prezentam mai jos cum trebuie sa fie mail-ul care atrage atentia angajatorului roman.

Textul din mail trebuie sa fie mai eficient decat scrisoarea de intentie. Asta este una dintre ideile de care trebuie sa tii cont atunci cand vanezi un job. Totusi, nu confunda lucrurile si pune punct dupa mai putine cuvinte decat in scrisoarea de intentie. Textul din corpul unui mail trebuie sa se limiteze la cateva randuri concise si scurte.

"Mesajul din e-mail ar trebui sa aiba 2-3 paragrafe si sa fie adaptat cazului specific, motivului trimiterii aplicatiei. Totodata, este important ca textul din mesaj sa nu fie o reproducere fidela a CV-ului", sustine Magda Manea, consultant senior la AIMS Executive Search & Consulting Romania.

Chiar daca nu este o scrisoare de intentie, este important sa spui din start, adica din mail, care este motivatia ta de a obtine acel post. De ce? "Esentiala, in redactarea unui e-mail, este trasmiterea motivatiei. Inainte de a verifica experienta, competentele sau abilitatile, practic inainte de a analiza CV-ul, recrutorul intra in contact cu acest mesaj, care trebuie sa contina argumentele motivationale ale candidatului pentru job-ul respectiv. Un email in care candidatul reuseste sa atraga atentia destinatarului prin originalitatea si incisivitatea mesajului poate stimula chiar si organizatii care nu au, in momentul respectiv, posturi vacante sau proiecte de recrutare in desfasurare", sustine George Paunescu, branch manager la agentia de recrutare Manpower Craiova.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall.street.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite