Soția i-a aruncat la gunoi o unitate Bitcoin în valoare de 225 de milioane de lire sterline. Cum încearcă bărbatul să recupereze comoara

0
Publicat:

Un bărbat din Newport, Țara Galilor de Sud, se confruntă cu o poveste demnă de film, după ce soția sa i-a aruncat accidental o unitate de Bitcoin în valoare de 225 de milioane de lire sterline la coșul de gunoi.

James Howells, investitorul în criptomonede a cărui avere a ajuns la gunoi FOTO Twitter
James Howells, investitorul în criptomonede a cărui avere a ajuns la gunoi FOTO Twitter

James Howells, în vârstă de 38 de ani, a căutat disperat să recupereze această avere digitală, însă șansele de succes par să fie din ce în ce mai slabe, notează The Sun.

James, un inginer informatic, a rămas devastat după ce a realizat că 8.000 de biți cripto, pe care îi deținea din 2009, au fost aruncați accidental. A oferit o recompensă colosală de 10 milioane de lire sterline oricui reușește să găsească hardware-ul pierdut.

Cu toate acestea, drumul către recuperare pare plin de obstacole. Centrul de reciclare a deșeurilor menajere din Newport, unde se presupune că ar fi ajuns unitatea, este supus unui cordon de securitate strict, iar autoritățile locale au refuzat să acorde permisiunea de a căuta.

Un lucrător din cadrul centrului de reciclare a explicat: „Există securitate 24 de ore din 24, iar terenul este supravegheat cu atenție. Și chiar dacă am obține permisiunea, căutarea ar fi ca și cum ai căuta un ac într-un car de fân. Ar fi practic imposibil să găsim ceva sub cele două dealuri mici care acoperă o suprafață considerabilă.”

În ciuda determinării lui James și a ofertei generoase de recompensă, șansele de a găsi unitatea pierdută sunt considerate a fi nerealiste. Consiliul orașului Newport a refuzat repetat permisiunea pentru căutări extinse, iar regulamentele stricte de mediu fac aproape imposibilă accesarea depozitului de gunoi.

James, însă, nu se dă bătut. El a angajat experți din întreaga lume și a pregătit chiar și o acțiune în justiție împotriva autorităților locale. Cu toate acestea, povestea lui continuă să fie una marcată de obstacole și dezamăgiri.

Hard disk-ul care conținea accesul la activele sale cripto - care a crescut acum în valoare la peste 450 de milioane de lire sterline - este stocat într-o pungă neagră de gunoi. Căutarea de comori a fost susținută de o echipă de investitori care sunt dispuși să acopere costul căutării, precum și orice echipament care ar putea fi necesar.

James a restrâns potențiala căutare la o zonă care ar însemna excavarea a 100.000 de tone de deșeuri.

Lucrătorul IT a angajat ingineri, ecologisti și experți în recuperarea datelor din întreaga lume pentru a-l ajuta în căutarea disperată. A apelat chiar și experți în date NASA Ontrack în 2021 - firma de recuperare a datelor care a salvat unitatea distrusă de la naveta spațială Columbia, după ce aceasta a plonjat pe Pământ în 2003.

În timp ce unii consideră că James ar trebui să primească o șansă de a-și recupera averea, alții sunt de părere că povestea sa este un avertisment puternic despre riscurile și complexitățile criptomonedelor.

„Trebuie să fie ca și cum ai primi toate cele șase numere la loterie, apoi îți dai seama că ai uitat să cumperi un bilet”, a spus un bărbat, în vârstă de 39 de ani.

Riscurile investiției în criptomonede

Crypto-ul poate fi mai riscant decât alte investiții, deoarece sunt volatile și speculative - prețul lor crește adesea și scade foarte repede, uneori aparent fără motiv. Multe criptomonede au un istoric scurt, ceea ce le face dificil de înțeles și de prezis.

De exemplu , Bitcoin a avut fluctuații drastice de preț în ultimele luni, iar prețul se poate schimba aproape pe oră. Prețul unui Bitcoin a fost de 40.258 de dolari pe 9 ianuarie, potrivit Coindesk, dar a scăzut la 34.214 de dolari doar trei zile mai târziu, ceea ce înseamnă o diferență de 15%.

De asemenea, acest tip de investiție nu este protejat de autoritățile de reglementare, ceea ce înseamnă că nu există niciun fel de protecție dacă lucrurile merg prost. Autoritatea de reglementare din Marea Britanie a avertizat că britanicii riscă să-și piardă toți banii dacă investesc în criptomonede.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite