Sicriul Reginei Elisabeta, făcut din stejar englezesc și căptușit cu plumb, ar fi cântărit peste 250 de kilograme

0
Publicat:

Sicriul reginei este făcut din stejar englezesc și căptușit cu plumb, ceea ce reprezintă o alegere tradițională de design pentru membrii Familiei Regale, notează inews.com.

 FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Folosirea plumbului previne acumularea de aer și umiditate, ajutând la conservare. Experții spun că sicriele sigilate sunt deosebit de importante atunci când sunt așezate la suprafață.

Designul sicriului reginei a fost confirmat de Andrew Leverton, de la Leverton & Sons, firma care se ocupă de funeraliile familiei regale. În urmă cu patru ani,  Leverton a declarat pentru The Times că sicriul este făcut din stejar englezesc și căptușit cu plumb.

Se crede că sicriul reginei a fost construit în urmă cu aproximativ 30 de ani, alături de cel al ducelui de Edinburgh.

„Sicriele membrilor Familiei regale sunt făcute din timpul vieții, așa că nu există nicio întârziere. Sicriul este acolo”, a declarat Matthew Lymn Rose, directorul general al A.W. Lymn, The Family Funeral Service.

Conceptul de căptușeală cu plumb poate fi observat încă din epoca victoriană, când era necesar să se protejeze cadavrele într-un sicriu închis ermetic, în beneficiul defunctului și al publicului atunci când acesta este depus la suprafață.

„Majoritatea oamenilor sunt îngropați sub pământ. Dacă aveți un cavou pentru sicriu sau o cameră de familie într-o biserică, atunci acel sicriu rămâne deasupra solului și se poate deschide la intemperii. Un sicriu sigilat este foarte important”,  a mai declarat Lymn Rose. 

Sarah Hayes, manager al muzeului Coffin Works din Birmingham, a declarat că sicriele căptușite cu plumb nu erau rezervate doar familiei regale.

„Winston Churchill a avut, de asemenea, un sicriu căptușit cu plumb, așa că nu este vorba doar de Familia Regală, dar tinde să fie asociat cu poziția socială sau statutul unei persoane și cu firma de pompe funebre pe care o alege”, a spus ea. 

JH Kenyon, firma de pompe funebre regale până în 1991, s-ar fi specializat în sicrie căptușite cu plumb din acest motiv. Ei au făcut multe înmormântări de rang înalt, inclusiv a lui Churchill.

„Stejarul și ulmul par să fie arborii aleși atunci când venea vorba de fabricarea sicrielor, dar în ceea ce privește sicriele regale, acestea sunt adesea făcute din stejarii de pe domeniul Sandringham”, a mai spus ea. 

Cât ar cântări sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Folosirea plumbului face ca sicriul să fie foarte greu, iar de aceea a fost nevoie de opt purtători militari pentru a transporta sicriul reginei în ziua funeraliilor de stat, notează The Times. 

Se estimează că sicriul a cântărit între 250 kg și 317 kg.

Lymn Rose a declarat că firma sa a primit cereri pentru sicrie sigilate ermetic de la familiile care intenționează să își odihnească persoana iubită la suprafață.

„În mod normal, sicriele sunt sigilate prin înșurubarea capacului în părțile laterale, dar acest lucru nu formează un sigiliu ermetic.

Procedeul modern ar fi să se folosească zinc, acesta fiind mult mai subțire și mai maleabil decât plumbul”, a spus Lymn Rose,

„Nu am văzut niciodată, în cei 20 de ani ai mei, un sicriu căptușit cu plumb. Procesul de căptușire cu zinc este mai simplu, mai puțin costisitor, mai puțin greu”, a spus el, sugerând că Familia Regală a optat în continuare pentru metoda tradițională.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite