Articol publicitar

Secretele unor păsări sănătoase? Hrană adecvată, vaccinuri regulate și antibiotice porumbei

0
0
Publicat:

În vremurile de mult apuse, porumbeii erau păsări respectate, folosite pentru a transmite mesaje. Sună ca ceva desprins dintr-un film vechi cu cavaleri și domnițe. Întorcându-ne la vremurile noastre, astăzi porumbeii sunt păsări domestice care își duc traiul nestingheriți pe lângă casa omului, dar sunt folosiți și la sportul columbofil.

image

Ce este sportul columbofil?

Sportul columbofil este reprezentat de competițiile sportive care se desfășoară între porumbei. Aceștia sunt cunoscuți pentru spiritul lor ascuțit de orientare. Dacă ați deținut vreodată porumbei, sigur ați fost puși în situația în care unul dintre aceștia a plecat de acasă voit sau nevoit, dar s-a întors după o perioadă. Sau poate chiar dumneavoastră ați fost aceia care au supus porumbelul la diverse teste. Cert este că porumbeii sunt păsări agere, dar și calculate în același timp.

Tipuri de porumbei

Cunoscătorii știu că nicio rasă de porumbei nu seamănă cu alta. Totuși, în funcție de trăsăturile caracteristice pe care le întrunesc, porumbeii se împart în patru categorii.

Începem cu porumbeii de agrement - cei ornamentali care sunt crescuți pentru aspectul impresionant de care dau dovadă. Sunt colorați în diverse nuanțe și au pene cu forme inedite. Copiii, dar și cei pasionați, sunt uimiți de culorile porumbeilor de agrement.

Apoi sunt acei porumbei acrobați, care zboară la înălțimi și fac rotiri spectaculoase în aer. Aceștia câștigă mereu atenția privitorilor care îi urmăresc cu admirație și interes.

Mai există și porumbei de carne ce au de regulă o greutate între 8oo-9oo grame. Aceștia sunt crescuți, de obicei în ferme special concepute pentru acest lucru. Carnea lor este un deliciu pentru fanatici.

Ultimii, dar nu cei din urmă, sunt porumbeii voiajori despre care am vorbit la început. Sunt inteligenți și ageri.

Porumbeii - păsări gingașe

Se știe că aceste păsări sunt foarte sensibile. De aceea, orice îngrijitor trebuie să aibă în dotare antibiotice porumbei. O serie de vaccinuri sunt necesare periodic, pentru ca aceștia să fie protejați de factorii nocivi.

Hrana este și ea importantă. Porumbeii sunt păsări pretențioase la acest capitol. Nu de multe ori îngrijitorii aleg să le ofere produse special tratate care să corespundă cu nevoile acestora. Într-o mare măsură, se preferă totuși ca hrana să conțină cât mai multe fibre naturale.

Porumbeii sunt de asemenea foarte influențați de păsările și animalele cu care intră în contact. De aceea, trebuie să investim în medicamente pentru porumbei.

Locul în care trăiește porumbelul este și el foarte important. Specialiștii recomandă ca aceștia să aibă cuști special destinate lor, aparte de a altor animale. Curățarea cuștilor să se facă cât mai des posibil, iar alimentarea cu apă să fie constantă. De asemenea, cuștile trebuie să conțină și o zonă specială în care să se cuibareasca și să depună ouă. 

Chiar dacă gingășia de care dau dovadă necesită investiții costisitoare, iubitorii de porumbei văd în aceștia o cauză nobilă. Mulți caută să își valideze munca prin participarea la diverse concursuri care să încoronează aspectul uimitor, rapiditatea cu care termină cursa sau spiritul uimitor de orientare de care păsările lor dau dovadă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite