Moștenitoarea unei averi de 50 de milioane de lire sterline renunță la tot și se călugărește. Are doar 8 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moștenitoarea indiană în vârstă de opt ani a unei firme de diamante de 50 de milioane de lire sterline renunță la avere pentru a deveni călugăriță într-un ordin religios strict ai cărei adepți sunt cunoscuți pentru că postesc până la moarte.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Devanshi Sanghvi a fost, până în această săptămână, moștenitoarea afacerii cu bijuterii Sanghvi and Sons din orașul vestic Surat, cunoscut la nivel local sub numele de „Orașul diamantelor” pentru importanța sa în comerțul global cu pietre prețioase, conform Daily Mail.

Familia ei este adeptă a credinței jainiste, o religie indiană cu un număr nu foarte mare de membri, dar străveche și care predică non-violența, vegetarianismul strict și dragostea pentru toate creaturile, mari și mici.

Săptămâna aceasta, Devanshi Sanghvi a luat parte la o ceremonie de patru zile pentru a-și anunța noua vocație. Sanghvi era cunoscută printre membrii comunității Jain din Surat pentru evlavia ei chiar și în copilărie, potrivit unui martor la ceremonia de miercuri, care a vorbit cu AFP sub condiția de a păstra anonimatul.

„Devanshi nu s-a uitat niciodată la televizor, la filme sau nu a mers la mall-uri și restaurante”, au spus aceștia, adăugând că fata a fost o prezență regulată la ceremoniile din templu.

Copilul este unul dintre cei mai tineri oameni care au participat la ceremonia „diksha” pentru a-și abandona bunurile materiale și a deveni călugăriță.

Părinții lui Sanghvi au spus că aceasta a fost nerăbdătoare să devină călugăriță, potrivit presei locale. Se spune că familiile jainiste își încurajează copiii să se călugărească pentru a spori statutul social al rudelor lor.

Afacerea familiei ei, fondată în 1981, are o avere netă de cinci miliarde de rupii (61 de milioane de dolari), potrivit ICRA, o agenție indiană de rating.

Jainismul are peste patru milioane de adepți în India. Mulți, cum ar fi familia lui Sanghvi, provin din comunități comerciale bogate. Adepții aderă la o dietă vegetariană strictă, iar unii călugări și călugărițe își acoperă gura cu țesătură pentru a-i împiedica să înghită accidental insecte.

Religia a fost criticată pentru unele dintre practicile sale rituale, în special pentru tradiția posturilor extreme, care pot provoca chiar moartea.

O fată de 13 ani din Hyderabad a intrat în comă și a murit în 2016 în timp ce ținea un post de două luni ca act de penitență, timp în care i s-a permis să bea apă caldă doar de două ori pe zi. Părinții ei au fost acuzați de poliție pentru ucidere din culpă și au trebuit să facă față revoltei publice din cauza pretențiilor că familia a forțat-o să țină postul.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite