„Miracol de sărbători” în Florida. A venit pe lume un aligator alb, cu ochi albaștri, extrem de rar VIDEO

0
Publicat:

Un eveniment descris ca „un miracol de sărbători”, a avut loc joi în Orlando, Florida, unde a venit pe lume un aligator extrem de rar, alb leucistic, cu ochi albaștri strălucitori.

Se caută un nume pentru micuțul aligator din Florida
Se caută un nume pentru micuțul aligator din Florida FOTO Gatorland

Gatorland, parcul de aligatori unde a apărut reptila, a declarat într-un comunicat de presă că puiul de aligator este unul dintre cei doar opt aligatori leucistici cunoscuți în lume. Este și primul aligator alb leucistic născut vreodată în captivitate umană, conform parcului.

"Avem niște vești interesante aici la Gatorland", a spus Mark McHugh, președintele și CEO-ul parcului.

"Pentru prima dată de când a fost descoperit un cuib de aligatori leucistici în mlaștinile din Louisiana acum 36 de ani, avem prima apariție a unui aligator complet alb înregistrată vreodată din acei aligatori originali.” "Nu este doar ceva rar", a continuat McHugh... "Este absolut extraordinar!"

Creatura, care seamănă cu un personaj de desen animat, este o femelă și s-a ieșit din ou cu o greutate de 96 de grame și o lungime de 49 de centimetri, alături de fratele ei de culoare normală, din părnții Jeyan și Ashley.

Aligatorul alb leucistic este cea mai rară variație genetică a aligatorului american, potrivit comunicatului de presă. Este diferit de un aligator albino, care are ochi roz, nu albaștri, și o pierdere completă a pigmenților.

"Leucismul la aligatori determină colorarea albă, dar aceștia au adesea pete sau plăci de culoare normală pe piele", se arată în declarație.

Cu toate că este o apariție rară în regnul animal, aligatorul alb leucistic este sensibil la lumina directă a soarelui și poate suferi arsuri ușor, explică Gatorland.

Veterinarul parcului a declarat că puiul se descurcă bine până acum și mănâncă cu succes bucăți mici de carne de pui crudă și granule suplimentare.

Noul aligator este cu siguranță un spectacol, dar pentru moment, va fi ținut în siguranță și departe de oaspeți pentru a crește și a se dezvolta normal, a spus McHugh.

Gatorland se așteaptă să îl prezinte în mod oficial la începutul anului viitor "astfel încât oaspeții să îl poată vedea, să învețe despre el și să se îndrăgostească de el, așa cum am făcut și noi."

Între timp, parcul de aligatori îi îndeamnă pe oameni să ajute la găsirea unui nume pentru micul aligator alb, precum și pentru fratele său, postând sugestii pe paginile de social media ale Gatorland.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite